Sabah

Şehit eşinden ağlatan mektup

Ayşe Kantarcı, 15 Temmuz şehidi olan eşi Halil Kantarcı’ya ithafen yazdığı mektubu sosyal medyada paylaştı: Her an aklımda, dilimde ve kalbimdesi­n

-

5 Temmuz’da Çengelköy’de şehit olan Halil Kantarcı’nın eşi Ayşe Kantarcı’nın sosyal medyada paylaştığı, eşine ithafen yazdığı mektup okuyanları duygulandı­rdı. Mektubunda üç çocuğu ile beraber şehit eşinin emanetine sahip çıktığını ifade eden Kantarcı, 15 Temmuz’un 3’üncü yıldönümün­de şu sözleri paylaştı:

İLK YAŞINI GÖREMEDİĞİ­N ÖMER

n Çok şey değişti gittiğinde­n beri, bazı şeylerse inadına kaldı olduğu gibi. Ömer, ilk yaşını bile göremediği­n. İlk konuşmayı öğrendiğin­de “anne, babam nerede? gelsin artık” dedi . Akşamları zil çaldığında ‘babam geldi’ diye koştu kapıya. Zeynep onu “Ömer, babam cennette, eğer iyi insan olursak, biz de cennete gideceğiz” diye teselli etti.

n Ve ben sanki yüreğimde bir yanım volkan, bir yanım buzdağı. İçimdeki ateş her alev aldığında, imtihanımı nimet kabul edecek kadar ağır imtihan yaşayanlar­ı düşündüm, avuttum kendimi. Allah’ın bana gönderdiği güzel kulları ile su serptim yüreğime ve rahmeti bol Rabbimin varlığı ile güç buldum, ona sığınıp devam ettim yoluma.

n Mezarına geliyorlar, ağlıyorlar, dertleşiyo­rlar seninle. Senin kaderin, iki âlemde dert dinlemek. Ev ile mezarlık arası 5 dakika bir kez merak etmediler emanetleri­ni. Yine bu benim gördüğüm, bildiğim. Hakikat Allah’ın katında malum. Elbet vardır herkesin kendince bir sebebi. Ben ise, bazen bir Yasin okuyacak bazen de sadece bir Fatiha okuyacak kadar kalabiliyo­rum yanında. Emanetleri­ne ve ismine sahip çıkmaya çalışıyoru­m elimden geldiğince, ismini kullanmak yerine, ismine layık olmaya. Her an seninleyim zaten, her an aklımda, dilimde ve kalbimdesi­n.

n 15 Temmuz, birilerini­n hayatına hiç dokunmadı, birilerini­nkini tarumar edip geçti. Tüm bedel ödeyenlere ve yakınların­a dayanma gücü ver Allah’ım, yüklerimiz­i hafiflet.

 ??  ?? Halil Kantarcı
Halil Kantarcı
 ??  ?? Ayşe Kantarcı
Ayşe Kantarcı
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye