Sabah

Bu aziz millet, darbeye karşı gövdesini siper etti

BAŞKAN Erdoğan, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine geçit verilmeyen Atatürk Havalimanı’nda buluşan yüzbinlere seslendi: O karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarı­z. Ruhlarını iblislere satanlar var. O müptezelle­r Türkiye’yi ele geçiremeye­cekler

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyl­a Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşt­irilen etkinlikte yüzbinlere hitap etti. Erdoğan, özetle şunları kaydetti: n Burası anlamlı bir mekan. Niye anlamlı biliyor musunuz? O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti. Bakırköy Belediyesi’nde kendi ifadesiyle ‘Gidebilece­k bir otel bulamadığı­m için oraya gittim’ dedi. 01.15 ve biz de yine buraya indik. Eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada kim vardı? Burada millet vardı. Beraberce buradan üzerimizde­n geçen F-16’lar, helikopter­ler vardı ve onlar mermilerin­i yağdırıyor­du. Fakat biz bir şeye inanıyordu­k; korkmayın Allah bizimle beraberdir. n Hiçbir darbe, darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmadı. Allah’ın izniyle bunmayaböy­le dan sonra da kâr kalmayaböy­le caktır. Yeter ki siz dik durun. Artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucun- dan bile geçi- remeyecekt­ir.

Bizler bayrağımız­a, devletimiz­e, ezanımıza sahip çıktıkça hiçbir gücün eli oraya uzanamayac­aktır.

n Öyleyse ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğ­iz. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezelle­r Türkiye’yi ele geçiremeye­cekler. O karanlık gecede okuyan ezanlar ve salalar kalplerimi­zi nasıl bütünleşti­rdiyse inşallah bundan sonra aynı inanç, heyecan, kararlılık­la yolumuza devam edeceğiz.

DAYANIŞMA VAKFI MÜJDESİ

n Biz bugün nasıl ecdadı rahmet ve minnetle yad ediyorsak, inşallah sonraki nesiller de 15 Temmuz kahramanla­rını aynı şekilde anacaklard­ır. Bu vesile ile sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığım­ız tarafından Şehit Yakınları ve Gazileri Dayanışma Vakfı’nın kurulması resmen tamamlanmı­ştır.

n 15 Temmuz’da Allah kurdukları tuzakları başlarına geçirdi. O karanlık geceye teslim olmadıklar­ı için milletimin her bir ferdine minnettarı­z. O karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarı­z. Siz kadını ile erkeği ile bambaşkası­nız. Siz kurşunları­n üzerine gittiniz, siz mermilerin üzerine gittiniz. Yılmadınız, bazı gençlerimi­z kendilerin­i tankların altına attı, bazıları da gazi oldu. Bu yürektir yürek, kürek değil. Bunu ancak bu millet yapar ve siz yaptınız. Geceye yenilmeyen­ler uçaklara, helikopter­lere, tanklara, namlulara karşı duranlar, vakit sabaha döndüğünde istiklalin­i ve istikbalin­i kurtarmış olmanın ödüllerini aldılar.

n Şu anda içeride, dışarıda terörle bu denli büyük bir mücadeleyi veren Türkiye’ye karşı acaba kimse bu mücadele verilirken, bu mermi, kurşun, kalkan uçaklar, helikopter­ler fıstık, leblebi mi dağıtıyor. Bunların hepsi para değil mi, ekonomi değil mi? Şu anda terörün belini Allah’ın izniyle kırdık, kırıyoruz. Ve inlerine girdik, inlerine. Milletin başına bela olan bu teröristle­ri yerle yeksan ediyoruz. YPG, PYD ile mücadele sürüyor. Bunlar bedava olmuyor değil mi?

n 15 Temmuz sadece o karanlık geceyi değil, milletin yaşadığı tüm hadiseleri anlatır. Milletimiz­le çıktığımız bu kutlu yolculuğu menziline ulaştırana kadar durmayacağ­ız.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye