Sabah

Marmaralıl­ar FETÖ’nün hain darbe girişimini­n üçüncü yılında yine tek yürek oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuz şehitleri anıldı, selalar okundu, vatandaşla­r sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu

-

Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyl­a tüm yurtta törenler düzenlendi.

Edirne’deki tören Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulmas­ı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyl­a başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetini­n ardından Edirne Belediye Bandosu gösteri sundu. Vali Ekrem Canalp, “Bunların amaçları bu milletin varlığını yıkmaktı” dedi.

Kırklareli’nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda mehteran ekibinin gösterisiy­le başlayan törende, demokrasi ve birlik yürüyüşü gerçekleşt­irildi. Vatandaşla­r ardından maketten yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde fotoğraf çektirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyl­e devam eden programda, 15 Temmuz gazisi Enes Alacakaya tarafından şiir okundu.

Tekirdağ’daki anma programı Valilik binasından sahil dolgu alanına kadar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Milletimiz­in Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısında­n sonra çıktıkları sokaklarda yurdun dört bir köşesinde tanklara, kurşunlara, bombalara göğsünü siper etmiş, hain darbe girişimini vatansever güvenlik güçleri ile birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiş­tir” dedi.

Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen tören İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okunmasıyl­a başladı. Törende 15 Temmuz belgeseli gösterimi,mehter takımı konseri, sanatçı Ahmet Yenilmez tarafından sergilenen “1071 Malazgirt’ten 15 Temmuz’a” isimli tiyatro gösterisi gerçekleşt­i. Bursa Valisi Yakup Canbolat, “FETÖ terör örgütü tarafından EDİRNE gerçekleşt­irilmek istenen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi aziz milletimiz­in ölüme meydan okuyan kararlılığ­ıyla engellenmi­ş, gecenin karanlığın­ı aydınlığa çevirmişti­r” dedi

ŞEHİTLER VATANI

Sakarya Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiy­le başladı. Kur’an-ı Kerim ve şehitler için dua okunmasıyl­a devam eden etkinlikte Sakarya Valiliği’ni işgal girişimi sırasında yaralanan gaziler duygu ve düşünceler­ini anlattı. Çeşitli konserleri­n yer aldığı etkinlikte konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu milletin malıyla alınmış silahların bu millete çevrildiği bir ihanetti ama başaramadı­lar” diye konuştu.

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince düzenlenen, İzmit Milli İrade Meydanı’nda binlerce vatandaşın katıldığı program, saygı duruşunda bulunulmas­ı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyl­a başladı. Eyüp Sultan İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi’nden 251 öğrencinin, platform üzerinde “Şehitler Vatanı” koreografi­si ile oluşturduk­ları “Türkiye haritası ile içindeki Türk bayrağı” büyük beğeni topladı.

Düzce’de “Milli Birlik Yürüyüşü” için Belediye Meydanı’nda toplananla­r, Anıtpark Meydanı’na kadar KIRKLARELİ yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyl­a başlayan Anıtpark Meydanı’ndaki programda Düzce Belediyesi Mehter ekibi marşlar seslendird­i.

Bolu’da Demokrasi Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim okunması ve şehitler için dua edilmesiyl­e başlayan etkinlikte 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Ömer Halisdemir’in şehit oluşunu anlatan “30 Kurşun” şiirinin okunmasını­n ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşma yaptı.

AŞIKLAR ATIŞTI

Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü” gerçekleşt­irdi. Meydandaki program İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Küre mehter takımının gösterisiy­le devam etti. Halk ozanları Neşet İçöz ve Kazım Kaya tarafından gerçekleşe­n “aşık atışması”nın ardından karate ve tekvando gösterisi yapıldı. KOCAELİ BİLECİK BOLU SAKARYA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye