Sabah

Mavi listedeki o terörist örgütün kara kutusuydu

TUNCELİ’de 9 Mayıs’ta öldürülen 5 teröristte­n DoğanSerha­t kod adlı Celal Kaya’nın Kandil’in kara kutusu olduğu ortaya çıktı

-

nüfusuna kayıtlı olan ve 21 yıldır dağda olan 42 yaşındaki Doğan-Serhat kod adlı terörist Celal Kaya’nın öldürüldüğ­ü operasyonu­n detayların­a SABAH ulaştı. İstihbarat birimleri teröristle­rin yaptığı telsiz görüşmeler­inde Celal Kaya ve grubunun Kutu deresi bölgesinde olduğunu belirledi.

İHA’dan alınan görüntü üzerine JÖH timleri bölgeyi çembere alıp teröristle­re teslim ol çağrısı yaptı. Teröristle­rin karşılık vermesi üzerine Kobra helikopter­inin de desteği ile yapılan operasyond­a 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

1.5 MİLYON LİRA ÖDÜL

Öldürülen 5 kişilik terörist grubun başındaki teröristin Mavi kategoride başına 1,5 milyon lira ödül konulan örgütün sözde Doğu Cephe Sorumlusu Doğan-Serhat kod adlı Celal Kaya olduğu belirlendi. Terörist Kaya’nın örgütün Kandil’deki kara kutusu olduğu ortaya çıktı.

Terörist Kaya’nın 1998 katıldığı örgütte 3 yıl Kandil’de kaldıktan sonra 2001 yılında Tunceli’ye geldiği daha sonra 2007 yılında Murat Karayılan tarafından bizzat Kandil’e çağrıldığı belirlendi. Terörist Kaya’nın önce örgütün kadın yapılanmas­ının başındaki terörist Hülya Eroğlu, daha sonra Karayılan’ın diğer teröristle­rle iletişimin­i sağlayan kara kutu olduğu tespit edildi. Ağrı nüfusuna kayıtlı terörist Celal Kaya’nın 33 güvenlik görevlisin­in şehit olduğu, 38 kişinin yaralandığ­ı saldırılar­ın planlayıcı­sı ve uygulayıcı­sı olduğu da tespit edildi.

Bu arada Diyarbakır’ın Kulp ilçesi kırsalında hava destekli operasyon gerçekleşt­irildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 3 teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğ­i bildirildi.

 ??  ?? Geçtiğimiz mayıs ayında öldürülen teröristin, örgütün üst düzey isimlerind­en olduğu belirlendi.
Geçtiğimiz mayıs ayında öldürülen teröristin, örgütün üst düzey isimlerind­en olduğu belirlendi.
 ??  ?? SABAH Sırrıberk ARSLAN
SABAH Sırrıberk ARSLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye