Sabah

Ya başarsalar­dı

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

ERDOĞAN ve aile sinin hedefteki ilk grup olacağı kesindi. Bunun yanın da çok geniş bir tasfiye lis tesi de bulu nuyordu.

6evgili arkadaşım Rauf Tamer, Posta’daki köşesinde günün ve belki de yılların en önemli sorusu nu seslendirm­işti: § Eğer o akşam, darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, acaba bugün yıldönümün­de, kim bilir ne tür kut lamalar yapılmakta­ydı...¨

Evet...15 Temmuz 2016’daki meşum darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, o dar beyi hazırlayan­lar, örgütleyen­ler ve des tekleyenle­r herhalde kendilerin­ce gerek li düzeltmele­ri hem ülkenin rotasında yapacaklar­dı, hem de kendileri açısın dan tehlikeli olarak gördükleri kesimler de temizliği başlatacak­lardı.

Tasfiye listesi

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesinin hedefteki ilk grup olacakları kesindi. Bunun yanında çok geniş bir tasfiye lis tesinin de bulundu ğu defalarca yazılıp söylenildi. Kısacası15 Temmuz’un üçün cü yıldönü mü olan o gün, bugün hayatta olan çeşitli kesim lerden insanlar herhalde sonsuz yol culukların­da olacaklard­ı. Tanklardan, uçaklardan kitlelerin üzerine öldürücü ateş açanların, başarılı darbe sonunda kimlere neler yapacaklar­ı herhalde kes tirilebili­r.

Yeni kadrolar

Bu noktada bilinmeyen, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan ve AK Parti’den boşalan yerleri, kimlerin dol duracaklar­ıydı...

Örneğin bir FETÖ komplosu sonu cu kasetlerle devrilen Baykal’ın yerine

getirilen Kılıçdaroğ­lu ve onun yöne timindeki CHP, herhalde siyasi boşlu ğu doldurmakt­a çok isteksiz olmazlar dı. Neticede CHP ilk olarak 27 Mayıs 1960’ta son olarak da 28 Şubat 1997’de darbelere arka çıkmamış mıydı? Ve ayrı ca 15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğ­lu’nun İstanbul’da havaalanın­dan tankların arasından rahatça geçirilmes­i de

herhalde hatırlarda­dır.

Gülen döner miydi?

Acaba başarılı bir 15 Temmuz son rası, Fetullah Gülen tıpkı Humeyni gibi görkemli bir törenle Türkiye’ye döner miydi? Yoksa Türkiye’nin dış politikası nın tekrar Amerika ile İsrail’in rotasına oturtulmas­ı, FETÖ için yeterli kazanım mı olacaktı? Bu hedeflere ulaşmayı ger çekleştire­cek yeni bakanlar kurulunun üyeleri acaba kimlerden oluşacaktı?

Kimler sevinirdi?

Mısır’ın Sisi’si, Suudi

Arabistan’ın veliahdı falan kim bilir ne kadar mutlu olacaklard­ı... Çeşitli dost ülkelerde sığınan 15 Temmuz’cular şimdi Türkiye’nin yönetim kadroların­da yer alacaklard­ı. Önceki gün yapılan kut lamalarda, 2016’da şehit olanlar hain olarak ilan edilecekle­r ve gaziler de her halde cezaevleri­nde bulunacakl­ardı.

Şöyle bir düşünecek olursanız, ne tür bir tehlike atlattığım­ızı kolayca görebilir siniz.

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye