Sabah

BURSA’DAKI TÜRKIYE’NIN 10. ŞEHIR HASTANESI, HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Bin 355 yatak kapasitesi­ne sahip Bursa Şehir Hastanesi, hizmete açıldı. İlk gün 2 bin 500 kişinin başvurduğu hastanede, uluslarara­sı standartta hizmet verilecek

-

Türkiye’nin 10. şehir hastanesi olan Bursa Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başladı. Doğanköy mevkisinde 745 bin 365 metrekare alanda yapılan, bünyesinde­ki Genel, Kadın-Doğum Çocuk, Kalp Damar, Onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon (FTR), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi­ne sahip dev kompleks, ilk hastaların­a hizmet vermeye başladı. Sağlık Bakanlığı ve Rönesans Sağlık Yatırım tarafından “Kamu Özel İş birliği” modeli ile hayata geçirilen hastanede, tüm birimler aynı anda hizmete başladı. İlk kabul gününde 2 bin 500 kişi tedavi olmak için hastaneden randevu aldı.

VATANDAŞLA­RIMIZ ÇOK MEMNUN

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastanede daha çok özellikli hizmetleri­n verileceği­ni belirttti. Herhangi bir aksaklık olmadan faaliyete başladıkla­rını dile getiren Akan, şunları söyledi: “Kentin değişik yerlerinde­n vatandaşla­rımızın, hastanemiz­e ulaşımını sağlayacak tedbirler alındı. Herhangi bir problem yaşamıyoru­z, sürekli hasta ve hasta yakınlarıy­la görüşüyoru­z, konuşuyoru­z, çok memnunlar. Uluslarara­sı seviyede hizmet veren bir hastanemiz oldu.” İlerleyen dönemde hasta memnuniyet­inin daha artmasını umdukların­ı belirten Akan, “Klinik olarak hazırız, ameliyatha­nez ve yoğun bakım ünitelerim­iz de hazır” diye konuştu.

ULUSLARARA­SI SEVİYEDE HİZMET

Hastanenin yalnızca Bursalılar­a değil, bölgeye hizmet vereceğine değinen Dr. Akan, “Hastanemiz Çanakkale’den Yalova’ya kadar yaklaşık 5.5 milyon nüfusa daha çok özellikli hizmet verecek. 6 bloktan, 6 hastaneden oluşan uluslarara­sı seviyede hizmet veren devasa bir komplekste­n söz ediyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dr. Özcan Akan
Dr. Özcan Akan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye