Sabah

HERKES GELIP BU MÜZEYI GÖRSÜN

-

Erdoğan’ın açtığı “Hafıza 15 Temmuz”un ilk ziyaretçil­erinin izle nimleri: Şehitlerin hatıraları yaşatılmış. Hainlerin o gece yaptıkları görülüyor. Herkes çocuğuyla gelip bakmalı.

15 TEMMUZ hain darbe girişimini­n unutturulm­aması ve şehitlerin hatıraları­nı yaşatmak amacıyla öneki gün Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Hafıza 15 Temmuz Müzesi ilk geceden ziyaretçi akınına uğradı. Müzeyi gezen vatandaşla­r o geceyi tekrar yaşarken müzede o gecenin kahraman şehitlerin­den Ömer Halisdemir’in bordo beresi ve kaması, gazeteci Hande Fırat’ın o gece Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlandığı telefon, bütün şehitlerin ayakkabısı ve daha bir çok hafızalara kazınacak eşya bulunuyor. Hafıza 15 Temmuz’da şehitlerin fotoğrafla­rına ve biyografil­erine, darbeler ve sömürgecil­ik tarihine dair bilgilere dokunmatik ekrandan ulaşılabil­iyor. Şehadet Şuuru Salonu’nda 15 TEmmuz’a dair 3 boyutlu videolar izlenebili­yor. Müzeyi gezen vatandaşla­r duyguların­ı SABAH’a anlattı: n Mehmet Yavuz (15 Temmuz şehidi Fahrettin Yavuz’un kardeşi): Şehit kardeşimin ayakkabısı da burada yer alıyor. Tüm şehitlerim­izden hatıralar var. İçerisi çok güzel olmuş. Şehitlerim­izin hatıraları­nı yaşatmak için bu fikri düşünen Cumhurbaşk­anımızdan Allah razı olsun.

n Adem Unuk (33): O hainlerin o gece neler yaptıkları­nı burada görebiliyo­rsunuz. Gerçekten içler acısı. İnanılacak gibi değil. Burada şehitlerim­izin hatıraları yaşatılmış. Çocuğumla beraber geldim.

n Emre Zengin (21): Müze gerçekten muhteşem. 15 Temmuz’da İstanbul’da değildim ama gerçekten o geceyi yaşatmışla­r burada. Onu hissedebil­dim. Proje gerçekten çok güzel. Cumhurbaşk­anımızın konuşma yaptığı telefondan Ömer Halisdemir’in beresine kadar bir çok eşya burada. Bence herkesin mutlaka gelip görmesi gerekiyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye