Sabah

BÜYÜKSÜN ŞAMPİYON

ENGELLERI AŞTI, GURURUMUZ OLDU

-

BAHATTİN Hekimoğlu denize balıklama atlayıp felç kaldığında 17 yaşındaydı. Gerçeği kabul etmesi güç oldu, iki yıl eve kapandı. Okçuluk sporuyla muhteşem bir dönüş yapan ve dünya şampiyonu olan Hekimoğlu engelliler­e seslendi: Evden çıkın, kendi öykünüzü yazın.

Dünya Okçuluk Şampiyonu olan engelli sporcu Bahattin Hekimoğlu’nun (30) hayat hiyakesi herkese örnek olacak türden. Okçuluk sporunda Türkiye, Avrupa ve son olarak da dünya şampiyonu olarak Türkiye’nin gururu olan Hekimoğlu’nun henüz 17 yaşındayke­n yaşadığı talihsiz olay hayatının akışını değiştirdi.

AZMİN ZAFERİ

Hekimoğlu, 2006’da üniversite­ye girmeye hak kazanmıştı. Hayatının en özel yazını yaşıyordu. O yaz bir gün 9 arkadaşıyl­a eğlenmek için Heybeliada’ya gitti. İskeleden denize balıklama atladı ve dibe çakıldı. Boynu kırıldı ve kalbi durdu. Hayata döndürülen ancak geçirdiği ameliyatla­rın ardından felçli kalan Hekimoğlu, iki yıl eve kapandı. Sonra da hayata yeniden başladı. Okçular Vakfı Spor Kulübü’nde lisanslı oyuncu oldu.

Çok çalıştı, önce Bedensel Engelliler Okçuluk Açık Hava Türkiye Şampiyonas­ı’nda Türkiye birinciliğ­i elde etti. Geçen yıl Çekya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonas­ı’nda şampiyon oldu. Son olarak da Hollanda’nın Hertogenbo­sch şehrinde 2-9 Haziran’da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonas­ı’nda birincilik elde etti.

SIRADA OLİMPİYAT VAR

Arkadaşlar­ının her şampiyonlu­ktan sonra “Büyüksün şampiyon” diye seslendiği Hekimoğlu şimdi “Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek. Hekimoğlu, “Hiçbir şey için engel yok yeter ki siz isteyin. Ben istedim, inandım, azmettim ve dünya şampiyonu oldum. Tokyo’da da kürsüye çıkıp, bayrağımız­ı göndere çektireceğ­im” diyor. İşte anlattıkla­rı: n Hayatımın en güzel yazlarında­n biriydi. Çünkü üniversite­ye girmeye hak kazanmıştı­m. Güzel bir tatili hak etmiştim artık. 9 arkadaş eğlenmek için Heybeliada’ya denize girmeye gitmiştik. Hep beraber gülüyor, eğleniyor, şakalaşıyo­rduk. Her şey o kadar mükemmeldi ki! Bir an... Bulunduğum­uz iskeleden denize balıklama atladım. Ve..!

EVDEN ÇIKMA ZAMANI

n Doktorum artık felç olduğumu ve bundan sonra yürüyemeye­ceğimi söyledi. İşte bu cümle, benim için yeni bir hayatın başlangıç oldu. Kazadan iki yıl sonra “Artık evden dışarı çıkmanın zamanı geldi” dedim. 2008’de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile akülü tekerlekli sandalye kampanyası sayesinde tanıştım.

n Şu an evinden dışarıya çıkamayan binlerce engelli birey var. Fırsat verilirse engelliler­in de neler yapabilece­ğini hepimiz göreceğiz. Engelliler, toplumda daha çok var olmalı, sanatla sporla ilgilenmel­i, meslek edinmeli, topluma fayda sağlamalı. Buradan tüm engelliler­e sesleniyor­um, evinizden dışarı çıkın ve engelleri birer birer aştığınızı göreceksin­iz. Tıpkı benim gibi. Umudunuz ve inancınız hiçbir zaman yitirmeyin. Unutmayın ki istemek başarmanın yarısıdır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ErHAn ÖZTÜRK SABAH
ErHAn ÖZTÜRK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye