Sabah

VURULDUKLA­RI YERDE SABAHA KADAR NÖBET

Türkiye, 15 Temmuz şehitleri için sabaha kadar meydanlard­aydı. Aileler evlatların­ın şehadete yürüdüğü, gaziler de yaralandık­ları noktalarda nöbet tuttu

-

hainlere karşı 15 Temmuz’da destan yazan Türkiye, o gecenin 3. yıl dönümünde de yeniden direniş nok talarına aktı. Ellerde bayraklar sabaha kadar nöbete duruldu, şehitler anıldı, 90 bin camide sala okundu.

KÜLLİYE ÖNÜNDE BULUŞMA

ANKARA’DA da 500’e yakın şehit yakını ve gazi, en çok şehit verilen noktalarda­n Jan darma Genel Komutanlığ­ı ile Külliye önünde buluştu. Aileler, gözyaşları­yla yakınların­ın şehit düştüğü yerleri dolaştı.

BU NÖBET SONSUZA KADAR

NÖBETTEKİ vatandaşla­rda da aynı kararlılık vardı: “İhaneti unutturma mak için buradayız. Bu nöbet sonsuza kadar sürecek.”

FETÖ’nün 251 vatandaşı şehit ettiği, 2 bin 193 kişinin de yaralandığ­ı 15 Temmuz darbe girişimini­n üçüncü yılı tüm Türkiye’de özel program ve buluşmalar­la anıldı. Şehit veren 51 ilde vatandaşla­r olayların yaşandığı noktalara akın etti, kanlı gecede şahadete yürüyen yakınların­ı kaybettikl­eri noktalarda nöbet tuttular. O nöbetlerde­n en büyük çaplısı ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde 500’e yakın şehit yakını ve gazinin katılımıyl­a gerçekleşt­irmiş oldu. Nöbete katılan aileler ve uzuvlarını yitiren gaziler duygu yoğunluğu yaşadı, birçoğu gözyaşları­nı tutamadı.

Başkent Ankara’nın en fazla şehit verilen noktaların­dan Genelkurma­y, Jandarma Genel Komutanlığ­ı ve Külliye önünde çok sayıda şehit yakını ve gazi buluştu. Ankara’nın hatta Türkiye’nin farklı noktaların­dan gelen vatandaşla­r, akşam 20.00’den itibaren toplanmaya başladı. Millet Camisi’nde akşam namazını kılan vatandaşla­r, o gece yaralandık­ları ve yakınların­ı şehit verdikleri noktalarda

demokrasi nöbetine geçti. Bu sırada duygu dolu anlar yaşandı, gözyaşları sel oldu.

ÖLENE DEK NÖBET

Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyon­u Başkanı 15 Temmuz gazisi Levent Yücel, söz konusu nöbette yaşananlar­ı SABAH’a şu sözlerle anlattı: Canlarımız­ı yitirdiğim­iz, uzuvlarımı­zı kaybettiği­miz bu noktalarda sabaha kadar nöbet tuttuk. Eşler, çocuklar, anne ve babalar katıldı. Biz bu vatana bedel ödedik, kendi geleceğimi­z için değil vatanın bir ve bütün kalması için bedel ödedik. Nöbette her gazi kendi yaralandığ­ı noktada o geceyi, ihaneti anlattı. Şehit yakınları gözyaşları­yla şahadet noktaların­ı dolaştı. Başkanımız­ın davetiyle milletin evinde son kale Külliye’de buluştuk. Düşmana millet Reis-i Cumhuru için burada dedik. Bizler ölene dek son kalede nöbette olacağız.

ÇOCUK GİBİ AĞLADIK

Nöbet günü hava soğuktu ama bizi o hava değil kanlı gecedeki ihanet daha çok üşüttü. Sabaha kadar bir yudum su ile kanlı gecenin yasını tutarken, şehit kanlarıyla yazdığımız destanı idrak için uyumadık. Çocuk gibi ağladık ama düşmana karşı buradayız. Bu ihaneti unutturmam­ak için nöbete başladık. Artık her 15 Temmuz gününde olay yerlerinde şehit yakınları ve gazilerimi­zle nöbet tutacağız. Burada o geceyi tekrar yaşadık, ölmeden salasını duyan gaziler olarak bedenimize sıkılan kurşunları yeniden hissettik.

 ??  ??
 ??  ?? Mine Özer Savaş Şanlı..
Mine Özer Savaş Şanlı..
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye