Sabah

ÇOCUK KATILI PKK’YA LANET

Ovacık’ta terör örgütünün katlettiği iki kardeş toprağa verildi. Kürtçe ağıt yakan anne hainlere lanet okudu. Terörü kınayamaya­n HDP ise utanmadan cenazeye vekil gönderdi

-

Tunceli’de PKK mayınında ölen 2 çocuğun annesi cenazede Kürtçe ağıt yaktı TUNCELİ Ovacık’ta teröristle­rin döşediği patlayıcıy­la can veren 4 yaşındaki Nupelda ile 8 yaşındaki ağabeyi Ayaz gözyaşları­yla toprağa verildi. Anne Cevriye Güloğlu Kürtçe ağıtlarla “Ciğerimi yaktılar” diyerek PKK’ya tepki gösterdi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör örgütü PKK’nın araziye döşediği el yapımı patlayıcıy­la hayatını kaybeden 4 yaşındaki Nupelda ve ağabeyi 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu toprağa verildi.

Ovacık Munzur Baba Cemevi’nde iki kardeş için düzenlenen cenaze törenine aile ve yakınların­ın yanı sıra Tunceli Valisi Tuncay Sonel, HDP Milletveki­li Alican Önlü, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet

Hüseyin KAÇARSABAH Maçoğlu, Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. HDP ise yaşanan saldırıyla ilgili PKK terör örgütünü kınayan bir açıklama yapmazken, cenazeye milletveki­li göndermekl­e yetindi.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKTI

İki evladını da kaybeden anne Cevriye Güloğlu, Kürtçe ağıtlarla “Ciğerimi yaktılar. Kınalı kuzularım gitti, yavrularım yaralı gitti, bu acıya nasıl dayanırım. Nupeldam bu sene okula başlayacak­tı” diyerek gözyaşı döktü.

Cenazede güçlükle ayakta durabilen baba Ekber Güloğlu’nu Tunceli Valisi Tuncay Sonel teselli etmeye çalıştı.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel ise saldırıya ilişkin, “O acılı anne, o baba onların gözyaşını nasıl sileceksin­iz onların acısını nasıl dindirecek­siniz. Hain bunlar hain. Artık sonları geldi. Az kaldı hepsi tek tek etkisiz hale getirilece­kler” ifadelerin­e yer verdi.

İki kardeş, Çakmaklı Köyü’nde yan yana toprağa verildi.

 ??  ??
 ??  ?? Tuncay Sonel Baba Ekber Güloğlu’nu Tunceli Valisi Tuncay Sonel teselli etmeye çalıştı. PKK’NIN KATLETTİĞİ ÇOCUKLARIN ANNESİNDEN KhRTÇE AĞIT: Nupelda Güloğlu (4) İki evladını da kaybeden anne Cevriye Güloğlu, Kürtçe ağıtlarla “Ciğerimi yaktılar” diyerek teröre lanet okudu. Ayaz Güloğlu (8)
Tuncay Sonel Baba Ekber Güloğlu’nu Tunceli Valisi Tuncay Sonel teselli etmeye çalıştı. PKK’NIN KATLETTİĞİ ÇOCUKLARIN ANNESİNDEN KhRTÇE AĞIT: Nupelda Güloğlu (4) İki evladını da kaybeden anne Cevriye Güloğlu, Kürtçe ağıtlarla “Ciğerimi yaktılar” diyerek teröre lanet okudu. Ayaz Güloğlu (8)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye