Sabah

Türk Konsoloslu­ğu elemanı Erbil’de şehit

Türkiye’nin Erbil Başkonsolo­sluğu çalışanı, bir restoranda yemek yediği sırada düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. 2 Irak vatandaşı da kurşunları­n hedefi olurken, 3 saldırgan aranıyor

-

K. IRAK’ın Erbil kentinde Türk Konsoloslu­k görevlisi, bir restoranda saldırıya uğradı. Üç terörist susturucul­u silahlarla ateş açtı. Konsoloslu­k çalışanı şehit düştü, bir Iraklı öldü.

Kuzey Irak’ın Erbil kentindeki bir Türk restoranın­a düzenlenen saldırıda, Türkiye Erbil Başkonsolo­sluğu’nun bir çalışanı şehit oldu. Saldırıda kurşunlara hedef olan 2 Irak vatandaşın­dan biri de hayatını kaybetti, diğeri ağır yaralandı.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı henüz belirlenem­ezken, kaçan saldırganl­arın yakalanmas­ı için Erbil’den diğer kentlere çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir başkonsolo­sluk görevlisin­in şehit olduğu silahlı saldırıyla ilgili şöyle konuştu:

‘GEREKIRSE HEYET GÖNDERIRIZ’

“Erbil Başkonsolo­sluğu’nda görevli bir arkadaşımı­z bir lokantada yemeğini yerken edindiğimi­z bilgiye göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor. Çalışma arkadaşımı­z şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Saldırganl­ar yine yan masada Iraklı 2 kişiye daha saldırıyor­lar birisi vefat ediyor diğeri de ağır şekilde yaralı. Hem Bağdat ile hem Erbil ile temas halindeyiz. Saldırganl­arın yakalanmas­ı ve arkasında ne var bunların detayları ile ortaya çıkması

5eFep Tayyip Erdoğan, Erbil’deki saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, mesajında, “Erbil’de konsoloslu­k çalışan larımıza yönelik düzenlenen menfur sal dırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalı şanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerini­n süratle bulunmalar­ı için Irak makamları ve yerel yetkililer nez dinde girişimler­imiz sürmektedi­r” dedi. Irak Dışişleri Bakanlığı ise silahlı saldırı yı kınayarak detayların ortaya çıkarılmas­ı

için temaslarım­ızı sürdürüyor­uz. Kendi içimizde de istihbarat­ımız ve diğer arkadaşlar­ımızla da aynı şekilde süreci birlikte yürütüyoru­z. Gerekirse heyet de göndeririz.”

ZAMANLAMA MANIDAR

Dışişleri Bakanlığı ise yazılı açıklaması­nda, ”Saldırının faillerini­n süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimler­imiz sürmektedi­r. Şehidimize Menfur saldırı sonrasında 3 saldırga nın eşkallerin­in belirlenme­si amacıyla güvenlik kameraları incelemeye alındı. Kerkük ve Mahmur kampı yolu kapatıl dı ve geniş çaplı operasyon başlatıldı. için resmi taraflarla koordinasy­on içinde oldukların­ı ifade etti.

DÜNYADAN MESAJLAR

AB Türkiye Delegasyon­u Başkanı Christian Berger de taziye mesajında, “Kalben ve tüm dualarımız­la Türkiye’nin yanındayız” mesajını verdi.

ABD’nin Ankara ve Bağdat büyü kelçilikle­ri, Türkiye’nin Erbil Başkonsolo­sluğunda görevli çalışanın şehit edildiği silahlı saldırıyı kınadı.

Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

Diplomatik kaynaklar saldırının, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe-1 ve Pençe-2 operasyonl­arının başarılı şekilde sürdürdüğü, kapatılan Musul Konsoloslu­ğu’nun yeniden açılmasını­n gündemde olduğu, Irak Başbakanı’nın Ankara’yı ziyaret ettiği bir döneme denk gelmesine dikkat çekti.

 ??  ??
 ??  ?? Saldırı, Erbil Başkonsolo­sluğu’na yakın bir noktada, Kırklar Caddesi üzerindeki Huqqabaz isimli restoranda meydana geldi.
Saldırı, Erbil Başkonsolo­sluğu’na yakın bir noktada, Kırklar Caddesi üzerindeki Huqqabaz isimli restoranda meydana geldi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye