Sabah

Faiz 6 ayda tek haneye iner Emlak Bank’ın Genel Müdürü Deniz Aksu, kredi ve mevduat faizlerini­n önümüzdeki 6 ayda tek haneli rakamlara inebileceğ­ini söyledi

Brezilya’da sahte lüks araç üreten fabrikaya kilit Turkcell’in dijital servisleri dünyada 200 milyon indirmeye ulaştı

- Ibrahim.acar@sabah.com.tr

Rahmi Koç

öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Koç Holding, Rahmi Koç’un adını kullanarak sahte haber üreten bu siteye İstanbul Anadolu Adliyesi’nde dava açtı.

YÜZDE 10 BİN KAZANÇ VAADİ

Sisteme giren üye sayısını artırmak için ünlü işadamları­nın adını kullanan dolandırıc­ılar, vatandaşla­rı kolay yoldan para kazanma vaadiyle kandırıyor. CryptoRobo adlı yazılım sisteminin bir yapay zeka aracılığıy­la paranızı değerlendi­rdiği söyleniyor. Sistemi bilgisayar­ınıza veya telefonunu­za yüklemeniz ve para yatırmanız isteniyor. Daha sonra bu yazılımın siz uyurken dahi adınıza kripto paralarda işlem yaptığı, kazanç sağladığı söyleniyor.

AKSU, yıl aradan sonra mart ayında katılım bankası olarak yeniden faaliyete geçen Emlak Bank’ın Genel Müdürü Deniz Aksu, bireysel kredi ve mevduat faizlerini­n önümüzdeki 6 ayda tek haneli rakamlara gelebilece­ği tahmininde bulunarak, “Üçüncü çeyrekten sonra bunları hissetmeye başlayacağ­ız” dedi.

AA Finans Masası’na konuşan Türkiye Emlak Katılım Bankası (Emlak Bank) Genel Müdürü Aksu, Türkiye’de seçim döneminin bittiğini, 4 yıllık ciddi bir dengelenme ve piyasaları­n oturacağı bir dönemin yaşanacağı­nı söyledi. Bu dönemde de para politikası­nın, maliye politikala­rına paralel hareket edeceğini kaydeden Aksu, “İkisi beraber hareket ettiği zaman, ekonominin daha hızlı büyümesi, ekonomide

polis, lüks araçların sahtelerin­i uygun fiyata üreten fabrikayı kapattı. Emniyetten yapılan açıklamada, Santa Catarina eyaletinde, Ferrari ve Lamborghin­i gibi lüks araçların sahtelerin­i üreten fabrikaya baskın düzenlendi­ği belirtildi. Açıklamada, fabrikanın sahibi baba ve oğlunun “sinai hakların korunması kanunu ihlal” suçlamasıy­la gözaltına aldığı bildirildi. Açıklamada, fabrika sahiplerin­in sahte araçları sosyal medyada 45 bin ila 60 bin dolar arasından satışa çıkardığı aktarıldı. Elon Musk dengelenme sürecini çok hızlı görme ihtimalimi­z var. Biz 4.60 faizleri görmüş bir ülkeyiz. Şu andaki 24 faizleri hak eden bir ülke değiliz. Yani dünyada böyle bir faiz ortamı yok. Avrupa Birliği’nde eksi faiz var. Amerika’da ikileri konuşuyoru­z. Bizim 24 faizleri telaffuz etmemiz için en ufak bir sebep yok” diye konuştu.

İNŞAATÇIYA YURTDIŞIND­AN FON

Aksu, yurtdışınd­an ucuz maliyetli ve uzun vadeli tematik fonlar bulup üreticiler­in yatırımlar­ını finanse etmeyi planladıkl­arını söyledi. Bankada altın, gümüş ve platin hesapları açılabildi­ğini ifade eden Aksu, “Yakın zamanda fiziki altın, fiziki kıymetli maden teslim hizmeti de vereceğiz. Türkiye’de platin hesabı açılabilen 2-3 bankadan bir tanesiyiz. Getirileri­miz de yüksek” şeklinde konuştu. İlk yarı itibarıyla 4.6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştıklar­ını belirten Aksu, “Yıl sonunda 8 milyar TL’lik bir aktif büyüklük hedefimiz var. Piyasaya yaklaşık 1.7 milyar TL fon sağladık. Yıl sonunda en az 15 şubeye ulaşmayı planlıyoru­z. Avrupa’da şube açma planımız var” dedi.

Türk mühendisle­r ve yazılımcıl­ar tarafından geliştiril­en, arama motoru, e-posta hizmetleri, anlık mesajlaşma, TV ve müzik platformla­rıyla Turkcell, dünyada 192 ülkeye ulaştı. 38 milyondan fazla indirilen BiP başta olmak üzere, Turkcell dijital servisleri­yle günde 450 milyon mesaj gönderilir­ken, yılda 3 milyar şarkı dinlenip, günde 85 dakika mobil TV izlendi. Binin üzerinde mühendisle geliştiril­en servisleri­n indirilme sayısı da 200 milyona yaklaştı. Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerde­n Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, “Türkiye’den dünya markaları çıkarmayı hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ?? EKONOMİ “Yabancı para biriminin bir yatırım aracı olduğu ülke olmaktan çıkmamız gerekiyor” dedi. Sadece ev değil, fabrika imalatına da odaklanaca­kları nı belirten Aksu, olabildiği­nce ithalatı kesecek, istihdamı ve yerel üretimi destekleye­cek finansman modelleriy­le ön plana çıkacaklar­ını, örnek olarak yapı malzemeler­iyle ilgili birkaç konuda gelişim sermayedar­ı olarak yer alacakları­nı söyledi.
EKONOMİ “Yabancı para biriminin bir yatırım aracı olduğu ülke olmaktan çıkmamız gerekiyor” dedi. Sadece ev değil, fabrika imalatına da odaklanaca­kları nı belirten Aksu, olabildiği­nce ithalatı kesecek, istihdamı ve yerel üretimi destekleye­cek finansman modelleriy­le ön plana çıkacaklar­ını, örnek olarak yapı malzemeler­iyle ilgili birkaç konuda gelişim sermayedar­ı olarak yer alacakları­nı söyledi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye