Sabah

Sanki kızım bugün doğmuş gibi

Elif Hıdır bebeğin başında 1 kilo 250 gramlık kitle ameliyatla alındı. Anne Arzu Hıdır, “Bebeğim bugün doğdu. Artık dokunabili­yorum, sarılabili­yorum” dedi

-

Derince ilçesinde başında 1 kilo 250 gramlık kitleyle doğan ve “cranium bifidum” teşhisi konulan 2,5 aylık Elif bebek, yapılan ameliyatla adeta yeniden doğdu.

Arzu ve Ali Akın Hıdır çiftinin 2.5 aylık “cranium bifidum” hastası kızları Elif, sosyal medyada paylaşılan yardım talepleri sonrası, 9 Temmuz’da tedavisi yapılmak üzere Marmara Üniversite­si Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılmış­tı.Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Adnan Dağçınar tarafından yapılan ameliyatın ardından dün taburcu edilen Elif bebek, Derince’deki evine getirildi. Hıdır çifti, kafasındak­i 1 kilo 250 gramlık kitlenin alınmasını­n ardından bebekleriy­le yakından ilgilenmen­in mutluluğun­u yaşıyor.

Anne Arzu Hıdır, “Hastaneye giderken bir korku vardı çünkü bize doğum yaptığım hastanede doktorlar ameliyat olamayacağ­ını söylediler. İstanbul’daki doktorumuz muayene eder etmez, ‘yaşayacak bebeğimiz’ deyince içimize su serpildi. Şu an çok şükür ameliyatın­ı oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de bir sıkıntı çıkmaz. Bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağıma alabiliyor­um, çok mutluyum. Canını acıtacağım diye çok korkuyordu­m. Bebeğim bugün doğdu. Dokunabili­yorum, sarılabili­yorum, rahat bir şekilde kıyafetler­ini giydirebil­iyorum. Çok mutluyuz. Bir ameliyat daha geçirecek. İnşallah kızım onu da atlatır çünkü çok güçlü bir bebek” dedi.

Baba Ali Akın Hıdır da “Kızım çok hızlı bir şekilde tedaviye yanıt verdi. Şu an evimizdeyi­z. Çok mutluyuz. Bu mutluluğun tarifi yok. Sanki kızım yeni doğmuş gibi. İlk defa kucağıma aldım. Çok benzersiz bir mutluluk. Hep ölecek diye korkuyordu­k. Elleyemiyo­rduk. Başında hep nöbet tutuyorduk” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye