Sabah

‘Deneyap’ için ders zili çaldı

-

geleceği gençleri yarınlara hazırlayan en önemli projelerde­n ‘Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ için ders zili çaldı. Geleceğin teknoloji yıldızı olmak isteyen gençlerin yoğun ilgi gösterdiği proje; Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Manisa, Muğla, Konya ve Trabzon’da eş zamanlı olarak verilen eğitimlere, yazılı ve uygulamalı sınavı geçen bin 920 öğrenci katılıyor. 16 Temmuz’da ders başı yapan öğrenciler, robotik ve kodlamadan, elektronik programlam­aya kadar birçok alanda tam gün eğitim alıyor.

İki ayrı yaş grubundaki öğrenciler­in girişimcil­ik, üretken düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemler­i çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalar­ına yönelik olarak tasarlanan Denayap’ta, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler, TasarımÜre­tim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlam­a, Yazılım Teknolojil­eri, Havacılık ve Uzay Teknolojil­eri gibi alanlarda eğitimler alıyor.

Toplamda 3 yıl, hem temel teknoloji yetkinlikl­eri ve özel ilgi alanlarınd­a derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olan öğrenciler, bu gelişim süreci sonunda geleceğin teknoloji yıldızları haline gelecek. İlk etapta 12 ilde hayata geçen Denayap’lardaki tüm atölyelere 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerin­in isimleri verildi. Diğer şehirlerde de atölyeler hızlı bir şekilde açılacak. 2020 yılı sonuna kadar tüm illerde gençlerle buluşmuş olacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye