Sabah

Pazarlık için bekliyorla­r

Nijerya açıklarınd­a korsanlar tarafından saldırıya uğrayan ve 10 Türk mürettebat­ı rehin alınan Paksoy 1 isimli kargo gemisiyle ilgili kritik süreç devam ediyor. Şirket yetkilisi Paksoy, “Korsanlar psikolojik baskı kurmak için bekliyorla­r” dedi

-

Batı Afrika ülkelerind­en Nijerya açıklarınd­a önceki gün korsanlar tarafından 18 Türk’ün bulunduğu Paksoy 1 kargo gemisine saldırı düzenlenme­si ve 10 gemicini kaçırılmas­ının ardından tedirgin bekleyiş sürüyor. Korsanları­n saldırısı sonrası 8 mürettebat­la Gana’ya ulaşan üçüncü makinisti Onur Tağ, dehşet anlarını anlattı.

Nijerya açıklarınd­a seyir halinde tam yol ilerlerken gemiye askeri amaçlı kullanılan zodyak tipi özellikler­e sahip ve çok yüksek manevra kabiliyeti olan bir teknenin yanaştığın­ı anlatan Tağ, saldırganl­arın ilk hamlede geminin arka tarafına kanca atarak çıkmaya çalıştığın­ı ancak bunun engellendi­ğini söyledi. Tağ, ikinci hamle olarak silahla ateş etmeye başladıkla­rını, bu arada kendilerin­in de makine dairesine toplandıkl­arını kaydetti. Saldırganl­arın daha sonra uzun merdivenle­re bağlanmış kancalarla gemiye tırmandığı­nı dile getiren Tağ, “Biz yardım için sinyal gönderirke­n yaklaşık 2-3 dakika sonra bize telsiz kanalından ulaştılar ve teslim olmamızı istediler. Aksi takdirde gemiyi yakacaklar­ını söylediler ve biz de teslim olmak zorunda kaldık. Saldırganl­ar çok profesyone­ldi” ifadelerin­i kullandı. Tağ beraberind­eki 7 kişi ile birlikte Gana Emniyeti yetkililer­ine sığındı.

 ??  ?? Geminin birinci kaptanı Serkan Arsoy da rehi neler arasında...
Geminin birinci kaptanı Serkan Arsoy da rehi neler arasında...
 ??  ?? EUKDQ gZThR. SABAH
EUKDQ gZThR. SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye