Sabah

BİRİ ÇOCUK BİRİ YİĞİT İKİSİ DE ŞEHİT

BİR FOTOĞRAFTA İKİ ACI... Tunceli Ovacık’ta yolları 2 yıl önce kesişen küçük Ayaz ile Yavuz Astsubay’ın sonu şehadetle biten öyküleri...

-

OVACIK’TA görev yapan Astsubay Yavuz Selim Karaman 13 Ocak 2017’de bir operasyon dönüşü 6 yaşındaki Ayaz Güloğlu ile karşılaştı. Onu kucağına aldı. Çocuğu gibi sevip okşadı.

“O ÇOCUĞU OKUTALIM”

ÇEKTİRDİĞİ fotoğrafı “Sen yeter ki bir adım at, o sana koşarak gelir” notuyla paylaştı. Çerçevelet­ip odasına koydu. Annesi “O çocuğu bulup okutalım” dedi. Ama Yavuz Astsubay 3 ay sonra helikopter kazasında şehit düştü.

ÇADIRDA, BİR EV HAYALİ

AYAZ da pazartesi günü mezradaki çadırın yanında 4 yaşındaki kız kardeşi Nupelda ile PKK mayınının kurbanı oldu. Hain örgütün soldurduğu Ayaz’ın tek arzusu ailesine güzel bir ev yapabilmek­ti...

Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyü Çakılyayla mezrasında hayvancılı­k yapan Cevriye ve Ekber Güloğlu’nun çocukları 4 yaşındaki Nupelda ile 8 yaşındaki Ayaz, yaylada kaldıkları çadırın yakınların­da PKK’lı teröristle­rin döşediği el yapımı patlayıcın­ın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. 15 Temmuz’da yaşanan olayla ilgili konuşan komşuları Hasan Yetik, patlamanın iki çocuğun çadırdan ayrıldıkta­n 5 dakika sonra gerçekleşt­iğini anlattı.

BİRİ ÇOCUK, BİRİ YİĞİT...

Minik şehit Ayaz Güloğlu’nun, Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 18 Nisan 2017’de düşen helikopter­de şehit olan 12 askerden Astsubay Yavuz Selim Karaman ile fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, fotoğrafı “Meğer onların yolları çok önceden kesişmiş” notuyla Twitter’da paylaştı. Ağar’ın paylaşımı şöyle; “Biri çocuk, biri yiğit. İkisi de şehit! Biri Ayaz; kardeşi Nupelda ile Ovacık’ta PKK mayınına basarak şehit düşen çocuk. Diğeri 18 Nisan 2017 Pülümür’de düşen helikopter­imizde şehit olanlardan biri Astsubay Yavuz Selim Karaman. Meğer onların yolları çok önceden kesişmiş”

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman, Ayaz’ı kucağına alarak poz vermiş ve fotoğrafı sosyal medya hesabından “Sen yeter ki bir adım at, o sana koşarak gelecek...” notuyla payl Astsubay, bu paylaşımın ardından, 18 Nisan 2017’de Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yaşanan helikopter kazasında şehit düştü.

EN BÜYÜK HAYALİ...

Bilgeç Köyü Muhtarı Tuncay Yetik, “Ayaz’a sordum büyüyünce ne olmak istiyorsun; ‘güzel bir ev yapıp babamı ve annemi alıp beraber oturmak’ dedi. En büyük hayali buydu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? O fotoğraf, şehit Selim’in ailesinde çıktı.
O fotoğraf, şehit Selim’in ailesinde çıktı.
 ??  ?? Ercan TOPAÇ SABAH
Ercan TOPAÇ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye