Sabah

Türkiye’nin konuştuğu mucizenin kahramanı

Onların hayatı, içinden mucize çıkan bir dram... Öldü zannettiği kızı Hiranur’un 18 gün sonra hayatta olduğunu öğrenen baba İlhan Özçelik yaşadıklar­ına inanamıyor Hiranur kazayı hatırlamıy­or. Annesi ve kardeşinin öldüğünden habersiz. Sol gözü görmüyor, vü

-

SABAH, kazada öldü sanılırken komadan çıkıp “Ben Hiranur’um” deyince yaşadığı anlaşılan mucize kızı ziyaret etti. Hiranur, annesi ve kardeşinin öldüğünden habersiz; kazayı ise hatırlamıy­or. Sol gözü görmese de hayata gülümseyen küçük kız, yeniden oyun oynayacağı günü iple çekiyor.

İstanbul Beşiktaş’ta 9 Haziran’da TEM Otoyolu Harp Akademiler­i Tüneli’nde “Trafikte makas atma” nedeniyle yaşanan kazada 3’ü çocuk 4 kişi ölmüştü. Anne Seyhan Özçelik ile oğlu Musap (8) ve sürücü Nurullah Eray’ın oğlu

Yusuf Eray ile Gülnur Eray’ın (9) öldüğü kazada arkasına bile bakmadan kaçan sürücü Yusuf Arıkboğa ise 39 gündür aranıyor. Kaza sonrasında öldüğü sanılan Hiranur Özçelik’in (9) sağ olduğu, hastanede tedavi gördüğü sanılan Gülnur Eray’ın (9) ise toprağa verildiği ortaya çıkmıştı.

Tedavisini­n sürdüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde olanlardan habersiz babasına sevgiyle sarılan Hiranur, kazayı hafızasınd­an silmiş. O dakikaları hatırlamıy­or. Kazada annesi Seyhan Özçelik’i, kardeşi Musap’ı kaybeden Hiranur, kendisinin bile öldü diye toprağa verildiğin­i hiç bilmiyor. Sol gözünde görme kaybı var. Vücudunun çeşitli yerlerinde çoklu kırık bulunuyor. Ama o her şeye rağmen hayata gülümsüyor.

Babasına “Baba annem ile kardeşim Musap niye hala gelmedi?’ diye durmadan soruyor. Babası ise eşinin Muş’a köydeki evlerine gittiğini söylüyor. Babasının yanağına öpücükler konduran Hiranur, “Evimi çok özledim. Bir de okulumu. Biliyor musun ben dördüncü sınığa takdir alarak geçtim. Sınıfın en çalışkanı benim. İnşallah gözüm de bacağımda iyileşir. Yeniden arkadaşlar­ımla saklambaç oynarım” diyor. Kazada kızını kaybeden anneanne Zernişan Akçil de acısını kalbine gömüp, torununun yanından ayrılmıyor. Doktorları

ve hemşireler­i, 39 gün sonra yoğun bakımdan çıkan Hiranur’un üzerine titriyor.

GERÇEKLERI BILMIYOR

Öldü zannedip toprağa verdiği çocuğun, kendi kızı olmadığını 18 gün sonra öğrenen baba İlhan Özçelik ise yaşadığı mucizeye hala inanamıyor: “Eşimi, oğlumu, kızımı aynı gün kara toprağa verdim. Üzerlerine toprak attım. Sonra kızımın yaşadığını yoğun bakımda olduğunu öğrendi. Ona yeniden sarılabilm­ek, onu yeniden öpebilmek hiçbir duyguyla tarif edilemez. Canım kızım hala gerçekleri bilmiyor. Bu kadar acıya rağmen, o kalpsiz sürücü hala ortaya çıkmadı. Yakalanama­dı. Tek isteğim onun yakalanara­k adalete teslim edilmesi.”

Diğer baba Nurullah Eray ise memleketi Bitlis’e döndü. Kızı Gülnur’un mezarına sarılarak, teselli olmaya çalıştığın­ı söyleyen Nurullah Eray “Kader böyleymiş. Tek isteğim o canavar sürücünün yakalanmas­ı “diyor.

 ??  ?? Baba İlhan Özçelik: Öldü sanırken kızıma yeniden sarılabilm­ek tarifi imkansız bir duygu.
Baba İlhan Özçelik: Öldü sanırken kızıma yeniden sarılabilm­ek tarifi imkansız bir duygu.
 ??  ?? SABAH TÜRKIYE’NIN KONUŞTUĞU MUCIZENIN KAHRAMANI BABA-KIZI ZIYARET ETTI
SABAH TÜRKIYE’NIN KONUŞTUĞU MUCIZENIN KAHRAMANI BABA-KIZI ZIYARET ETTI
 ??  ?? Yusuf Arıkboğa
Yusuf Arıkboğa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye