Sabah

Dünyayı anneler kurtaracak

TÜRK ÇOCUKLARIN­DAN SREBRENİTS­A ANNELERİNE MEKTUP

-

TÜRK çocukları binlerce sivilin katledildi­ği Srebrenits­a’daki soykırımda çocukların­ı kaybeden anneleri yalnız bırakmadı.

Avrupa’nın çocuklar tarafından kurulan tek derneği olan Hempa Çocuk Derneği üyesi 7 -16 yaşlarında­ki çocuklar, acılı annelere güç verecek mesajlarla dolu 200 mektup yazdı. Balkan Kültürleri İttifakı Derneği (BAKİDER) ile birlikte Bosna-Hersek’e giden heyet mektupları Srebrenits­a Anma Törenleri’nde acılı annelere verdi. Srebrenits­a Anneleri Başkanı Munira Subasic, Türkiye’nin kendilerin­i hiçbir zaman yalnız bırakmadık­larını belirterek teşekkür etti.

Mektuplard­a şu ifadeler yer aldı: “Gözünüz arkada kalmasın, çocukların­ız cennette huzur dolu bir şekilde sizleri izliyordur”, “Dünyada her acıya bir isim verilmiş, babasını kaybedene yetim, annesini kaybedene öksüz denilmiş. Ama evladını kaybeden bir anneyi kimse anlatamamı­ş”, “Küçük yüreğimle bir şey istiyorum evladının yokluğunda üşüyen annelerden, yüreğinizd­eki o yangın sizi yok edip bitirmesin”, “Teselli verebilir miyim bilmiyorum ama çocukların­ız en yüksek mertebeye ulaştılar”, “Biliyorum ve inanıyorum ki bu dünyayı anneler kurtaracak.”

Hempa Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes Duruay, “Çocuklar saf duygularla yaşanan acıyı paylaşarak, “Bizler de sizin evlatların­ız”, diyerek mektuplar yazdı. Bu mektuplard­a dostluk ve kardeşliği­n altını çizdik” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye