Sabah

‘ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİK’

Sel afet oldu Düzce ile Zonguldak’ı vurdu. Akçakoca, Cumayeri ve Ereğli’de mahsur kalanlar helikopter­le kurtarıldı

- DÜZCE

yağış Düzce’nin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerind­e afete dönüştü. Dereler taştı, heyelan oldu, köy yolları kesildi. Bölgedeki bir rafting tesisinde ve köylerde mahsur kalan 69 kişi helikopter­le kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaşla­r “Ölümle burun buruna geldik. Çatılarda kurtarılma­yı bekledik” dedi. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de ev ve dükkanları su bastı, araçlar suya gömüldü. İtfaiye 45 kişiyi kurtardı.

Düzce’nin Cumayeri ve Akçakoca ilçelerind­e tam bir afet yaşandı. Heyelan nedeniyle köy yolları kapandı, mahsur kalan 69 kişi helikopter­lerle kurtarıldı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldi. Bunlar teyide muhtaç” dedi. Mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılıp, hastaneye kaldırılan vatandaşla­r, “Ölümle burun buruna geldik. Çatılarda kurtarılma­yı bekledik” dedi.

ÇATILARA ÇIKTILAR

Düzce’nin Cumayeri ve Akçakoca ilçelerind­e çarşamba akşamı saat 22.00 sıralarınd­a kuvvetli yağış başladı. Cumayeri ilçesinden geçen Melen Çayı sağanağın etkisiyle taştı. İki noktada meydana gelen heyelanlar nedeniyle köy yolları kapandı. Bölgede bulunan bir rafting tesisinde konaklayan­lar, sel sularının bungalov evlere ulaşması nedeniyle çatılara çıktı. Daha sonra güvenli bir bölgeye geçen 8 kişi,

kurtarma ekiplerini­n gelmesini bekledi. AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. Ancak yolların heyelan nedeniyle kapalı olması üzerine helikopter istendi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı koordinesi­nde kriz merkezi oluşturuld­u. Günün ilk ışıklarıyl­a beraber askeri helikopter­ler Eskişehir’den kalkarak bölgeye geldi.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA...

Yaklaşık 8 saat çatılarda bekleyen vatandaşla­r, helikopter­lerle kurtarıldı. Sporcular ve işletme çalışanlar­ı Sakarya’daki hastaneler­de tedavi altına alındı. Toyotasa İlkyardım Hastanesi’nde tedavisi devam eden rafting tesisi işletmecis­i Davut Pirdal, “İnsanın ölümle burun buruna geldiği bir andı. Kaç saat su altında, çatılarda kaldık. Kurtarılma­yı bekledik. Saat 08.00’e doğru ancak ulaşabildi­ler. Maddi kaybımız büyük. Tesis diye bir şey kalmadı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemele­r için

Düzce’ye gitti.

 ??  ?? SELDE MAHSUR KALANLAR KABUSU YAŞADI
SELDE MAHSUR KALANLAR KABUSU YAŞADI
 ??  ?? DÜZCE
DÜZCE
 ??  ?? Cumayeri ilçesinde rafting tesis leri kullanılam­az hale geldi.
Cumayeri ilçesinde rafting tesis leri kullanılam­az hale geldi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye