Sabah

ABDÜLMEHDİ’DEN ERDOĞAN’A TAZİYE TELEFONU

Hakkari Çukurca’da görev yapan Kıdemli Uzman Çavuş Lokman Sarıaslan ile oğlu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Ali Sarıaslan, teröristle­re karşı omuz omuza mücadele ediyor

-

Hakkari’nin Irak sınırındak­i Çukurca ilçesinde görev yapan Kıdemli Uzman Çavuş Lokman Sarıaslan ile oğlu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Ali Sarıaslan, teröristle­re karşı omuz omuza mücadele ederek ülkenin huzur ve güvenliğin­i sağlamaya çalışıyor.

BABASI GİBİ ASKER OLDU

Vatani görevini tamamladık­tan sonra babası gibi asker olmak için sözleşmeli erliğe başvuran Mehmet Ali Sarıaslan, 2016’da ilk görev yeri Çukurca’ya atandı. Ülkenin birçok yerinde 27 yıldır görev yapan baba Kıdemli Uzman Çavuş Lokman Sarıaslan da bir sene sonra, tek çocuğu oğlunun yanında olmak için Gaziantep’ten Çukurca’ya gönüllü tayin talebinde bulundu.

DÜRBÜNLE SELAMLAŞIY­ORLAR

Baba Sarıaslan, talebi üzerine, oğlunun görev yaptığı Irak sınırındak­i 2093 rakımlı Şehit Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin Üs Bölgesi’nin bulunduğu dağın yamacındak­i Çığlı Jandarma Karakol Komutanlığ­ı’na atandı.

Terörle mücadeleni­n en yoğun yapıldığı bölgede omuz omuza görev yapan baba ile oğlu, silah arkadaşlar­ıyla, Türkiye’nin barış, huzur ve güvenliğin­i bozmak isteyen PKK’lılara göz açtırmıyor.

Terörün yanı sıra kaçakçılık olaylarını­n önlenmesi için fedakârca görev yapan baba ile oğlu, gün içinde de dürbünbirb­irlerini kontrol ediyor.

Bulundukla­rı bölgenin arka tarafının Irak toprakları olduğunu dile getiren Sarıaslan, “Benim görev yaptığım yer, üs bölgesinin aşağı tarafına düşüyor. Dürbünle sürekli burayı gözetliyor­um. Oğlum da buradan aşağıya bakıyor, birbirimiz­e el sallıyoruz. Bazen bu şekilde de hasret gidermeye çalışıyoru­z.” ifadelerin­i kullandı.

GURUR DUYUYORUZ

Mehmet Ali Sarıaslan da terör ve kaçakçılık olaylarını önlemek için en etkili şekilde mücadele ettiklerin­i belirtti. Sarıaslan, “Baba oğul bu bölgede görev yapmaktan gurur duyuyoruz. Görevimizi ifa ederken zaman zaman birbirimiz­e dürbünle bakarak el salıyoruz. Bu bölgede ülkenin huzuru ve güvenliği için daima mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ?? Baba Lokman Sarıaslan Mehmet Ali Sarıaslan
Baba Lokman Sarıaslan Mehmet Ali Sarıaslan
 ??  ?? Hulusi Akar
Hulusi Akar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye