Sabah

Yaz... içimizi de ısıtıyor mu hala?

- Haşmet BABAOĞLU

Galiba artık §INSAN”dan konuşmaya dönmenin zamanı geldi de geçiyor. Biraz da benliğimiz­den, “HAZıR GIYIM” kimlikleri­mizden, hayallerim­izden ve hayal kırıklıkla­rımızdan...

Sosyal medya yüzünden garip biçimde

Gövdemize bir “yer” ve ruhumuza bir “yuva” arama yolunda bitkin düşüşlerim­izden konuşsak iyi olacak.

Güncel politika yaz mak ve okumak gibi heyecanlı, çatışmalı, tar tışmalı olmuyor tabii, ayrı!

Fakat toplumsal kazanç ve kayıplarım­ızın GüNDELIK HAYATıMıZı­N MIKRO IKTIDAR ALANLARıND­A FILIZLENDI ğINI ve bu meseleyi son yıllarda çok ihmal ettiğimizi inkar edebilir miyiz?

★★★ Aslına bakarsanız... Şu an parmakları­m klavyenin tuşları na basarken KENDI KENDIME SöYLENIYO RUM...

Okudukları­nız bundan ibaret. Mesela şimdi hatırlıyor­um da... ESKIDEN YAZ MEVSIMI GELDI MI, bu köşede sık sık farklı sosyal kesimlerin bu mevsimi yaşama biçimlerin­den ve her kesim için taşıdığı güzellikle­rden söz açar dım.

Gelişini burada övgülerle karşılar; “YAZ, ELLERIMIZD­EN TUT, ıSıT IçIMIZI!” diye seslenirdi­m ve her gidişinde TNK’nın şarkısını paylaşırdı­m: “BELKI DE SAKLARıZ ONU/ KALBIMIZDE BIR DELIK AçAR GIBI/ BELKI DENIZE ULAşıR IçIMIZDEKI NEHIR LER BIR GüN/YINE YAZı BEKLERIZ...”

★★★

Sonra ne oldu?

İlk mide bulantım, tekneleriy­le Yunan adalarının kıyılarına demir atanların uzak tan attıkları tvitlerle yoksul halk çocukların­ı kışkırttık­ları Gezi zamanı başladı.

Nedense bu iki yüzlü pislik tutumu yaz mevsimiyle özdeşleşti­rdim.

Sonra “güne tatilini pozitif geçirmiş, keyfi gıcır insanların tebessümü ile başla yacaktım ama nafile, herkes yine gergin!” laflarıyla aklı sıra politika yaptığını sanan medyacılar yüzünden bulantım arttı. Derken...

YAZ MEVSIMININ üZERINE ARSıZ BIR TüKETIM HıRSıYLA SALDıRAN TIPLER türedi her yerde...

Her şey birkaç yıl içinde olup bitiver di sanki.

HERKESE SıMSıCAK GüLüMSEYEN BIR MEVSIM TATIL HıRSıNıN HOYRATLıKL­ARıYLA PERDELENDI.

Neşesini çoktan kaybetmiş bir eğlen ce arayışı, gösterişçi­lik ve onu takip eden eziklikler­i uzaktan da olsa gözlemleme­k bu güzel mevsimle aramı açtı.

Bunları konuşmak gerek mesela.. İnsan olarak YENILDIğIM­IZ yerleri.. Derinden derine HEP BIRLIKTE çöZüLü şüMüZü yani... Kasmet.babaRJOX#sabaK.FRm.tU SMS HASMET \a]

·\e J|ndeU. . TL MH IaFebRRN.FRm Kasmetbaba­RJOX.sabaK

 ??  ?? SOSYALLEşE­N ARZULA RıMıZDAN...
SOSYALLEşE­N ARZULA RıMıZDAN...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye