Sabah

İzmir’i tercih eden kazanır

İzmir’in birçok özelliği ile Akdeniz’in keşfedilme­miş parlayan yıldızı olduğunu ifade eden EBSO Başkanı Yorgancıla­r, “İzmir’i tercih edenler kazanacak” dedi

- Serhan ÇİFDALÖZ / İZMİR

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancıla­r, İzmir’i bir tanımın içine sığdırılam­ayan, tek bir sektöre bağımlı olmayan, çok kültürlü, çok sektörlü, nitelikli ve sunduğu kaliteli yaşam imkanı ve yabancı sermaye kültürü ile Akdeniz’in henüz tam keşfedilme­miş parlayan yıldızı olarak gördüğünü ifade etti. O nedenle de, yakın zamanda İzmir’i tercih edenlerin kazanacağı­nı ifade eden Yorgancıla­r, “İşte bu noktada, İzmir’in de tercihleri önem taşımaktad­ır” dedi.

OTOYOL DEĞER KATACAK

İzmir rekabetçil­ik endeksinde 3. olduğunu belirten Başkan Yorgancıla­r, “Uluslarara­sı farklı araştırmal­arda yatırım için cazip şehirlerin başında gelmektedi­r. Yaşam kalitesi endeksinde de ilk sıradadır. Tüm bu özellikler, İzmir’i tercih edilir bir şehre dönüştürmü­ştür. Özellikle Hükümetimi­zin de önem verdiği İzmir-İstanbul Otoyolu’nun açılması ile İzmir’e olan ilgi artacaktır” şeklinde konuştu.

Bölgedeki tarım potansiyel­inin doğru konumlanma­sı gerektiğin­i ifade eden Başkan Yorgancıla­r, şöyle devam etti: “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili Bakanlık tarafından çıkartılan yönetmelik sonrası, Oda olarak Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulmasın­a yönelik bir düşüncemiz oluşmuştu. Ticaret Odası, Borsa ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte çalışmalar­a başladık. Bu kapsamda; Menderes Çiçekçilik ve Süs Bitkileri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Dikili’de Jeotermal Seracılık TDİOSB kurulması ile ilgili faaliyetle­rimiz devam etmektedir.”

İzmir’in geleceğin üretim modeline en hızlı uyum sağlayacak illerin başında geldiğine vurgu yapan Yorgancıla­r, sözlerini şöyle tamamladı; “Urla bölgesinde yapılacak olan Teknoloji Üssü’nü bu anlamda çok önemsiyoru­z. EXPO temamız olan sağlık turizmi açısından da İzmir verdiği ve daha da vereceği hizmetlerl­e marka şehir yolunda hızla ilerlemekt­edir. İzmir ortak aklı çalıştırar­ak gelecek vizyonu doğrultusu­nda çalışır ise dünya şehri olma yolunda çok ciddi bir sıçrama sağlayacak­tır. Ben buna yürekten inanıyorum.”

 ??  ??
 ??  ?? Ender Yorgancıla­r
Ender Yorgancıla­r

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye