Sabah

My Way’i en iyi söyleyenle­r!.

-

Frank Sinatra adına yapışık ve dünya durdukça da öyle kalacak My Way şarkısını söylemeyen kaldı mı?.

Benim dinledikle­rim içinde, Frankie kadar hatta daha da duy gulu söyleyeni, Fransız şarkısına İngilizce sözler yazarak Sinatra’ya veren Paul Anka idi.

Şarkı dünyayı gümbür güm bür sararken, dünyanın 1 numaralı müzik dergisi, listeleri şarkı nın kaderini belirleyen Billboard, My Way söyleyen 400 bilmem kaç dünya şarkıcısı arasında bir liste yapmış ve ilk 20’yi yayınlamış..

My Way’i “Dünyada En İyi Söyleyen İlk 20”de, o sıra lar Amerika’da yaşayan Ömür Göksel de varmış, iyi mi?. Bunu kimden mi öğrendim.. Ömür’den. Dün yerlere gök lere koyamadan anlattığım o

unutulmaz konseri sırasında kendi söyledi..

“Dün manava uğradım, yarım kilo kiraz aldım” der gibi söyledi, dostlar..

Adam, adı üstünde adam yahu.. Sindirmiş şöhreti.. Büyüklüğü..

Konser boyu, şakaları ve anılarıy la nasıl eğlendirdi bizi.. Şarkılarıy­la götürdü ğü rüya aleminden, kahkahalar atarak geri getirdi hep..

“Bu konser aslında yanda, açık havada olacaktı. Hava durumuna güvenemedi­k. İçeri aldılar. Ama merak etmeyin, benim şakalarımd­an iyi klima yoktur. Püfür püfür yaparım burayı” dedi..

Efendim Frank Sinatra’nın kızını “Yürümek için aldığı botlarıyla” (These boots are made for walking) herkes tanıyor ya.. Bir de oğlu olmuş. Bebek bir türlü ayağında patik tutmuyor. Çıkarıp atıyor.. Yedi yaşına kadar her patiği fırlatın ca almış, Amerika’nın en ünlü çocuk dok toruna götürmüşle­r, “1edir” diye..

Doktor, bakar bak maz teşhis koymuş..

“Bu çocuk antipatik!.”

Anlattı Ömür, sonra bize sordu..

“Demedim mi ben?. Buz gibi olmadınız mı?.”

Şarkıların­a paralel haya tını anlatırken, Özdemir Erdoğan’dan Ayten Alpman’a dostlarını da nakletti. Tabii ara ara

SEVDİĞİM /$)/$5 ©DüşüNüYORS­A, HERKES AYNı şEYI HIç KIMSE FAZLA BIR şEY DüşüNMüYOR DEMEKTIR. :DOWHU /LSPDQQ

takılarak..

Özdemir Erdoğan Büyük Ada’da konser verecek. Millet gel miş, yerleşmiş, konser saati gelmiş, geçmiş. Başlamıyor. Organizatö­r, orkestranı­n parasını vermemiş.

Özdemir “Arkadaşlar paralarını almadan çıkmam” diye diretiyor.

“Yahu, millet biletleri kartla almış, gişede yeterli peşin para yok” diye yalvarıyor­lar. Özdemir diretiyor..

“Arkadaşlar paralarını almadan çıkmam!.”

Ne yapmış, nasıl yapmışlars­a, parayı denkleştir­miş vermişler..

Özdemir sahneye çıkmış ve bir saattir bekleyen seyirciyi selamla yıp şarkısına başlamış.. “Paranın ne önemi var, Mühim olan insanlık!.” Ömür adamsın, Ömür!

e-mail: hincal.uluc@sabah.com.tr, Telefon: (212) 354 48 13, Faks: (212) 354 48 91, SSMS: HU yaz 4122’ye gönder, (1.60 TL) MH: 0216 531 73 73

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye