Sabah

Kendisini müdür yaptı çift maaşı cebe attı CHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL İCRAAT

İzmir’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atadı. CHP’li başkan, 8 bin liralık maaşı dışında 7 bin 500 lira da müdür maaşı alıyor

-

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde İzmir’in Karaburun ilçesine Belediye Başkanı seçilen CHP’li İlkay Girgin Erdoğan, tartışma yaratan bir karara imza attı. Aynı zamanda avukat olan CHP’li kadın başkan, meclis toplantısı­nın gündemine getirdiği bir maddeyle kendisini belediyeni­n personel şirketinin müdürlüğün­e atadı.

AK PARTİLİ ÜYELER ŞERH KOYDU

Belediye Meclisi’nin onayına sunulan gündem maddesine AK Parti grubu şerh koydu. CHP’li başkanın “huzur hakkı” adı altında aylık 7 bin 500 TL ek bir maaş da almasını içeren atama kararı, AK Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile Meclis’ten geçti. Meclis kararında, “Karaburun Belediye Meclisi’nin 12.04.2019 tarih 04-19 sayılı kararıyla Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a 01.06.2019 tarihinden geçerli olmak üzere ve belediye başkanlığı görevi süresince net 7.500 TL/ay huzur hakkı ödenmesine mevcudun oy çokluğuyla karar verildi” denildi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın almış olduğu yaklaşık 8 bin TL’lik maaşın üzerine aylık 7 bin 500 TL’lik bir ödeme alacak olması meclis muhalefeti­ni harekete geçirdi. AK Parti grubunun, çok tartışılac­ak bu karara kaymakamlı­k ve hukuki yollardan itiraz etmeye hazırlandı­ğı öğrenildi.

İSTİFA EDİP, MÜDÜRLÜK YAPSIN

Karara tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, alınan bu kararın vicdanı yaraladığı­nı söyledi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın belediyeni­n iştiraki olan şirketlerd­en birine kendisini mesul müdür olarak atamasına tepki gösteren Hızal, “Bir belediye başkanının asli görevi kendi bölgesinde yaşayan insanların huzurlu bir çevreye sahip olmasını sağlamakta­dır. Bunun kamu vicdanını yaraladığı­nı, Karaburun halkına haksızlık yapıldığın­ı söylemek gerek. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak ilçesine faydalı işler yapması gerekirken bir belediye şirketine kendi kendini atayarak gelir elde etme yoluna gitmesini etik açıdan uygun bulmuyoruz. Belediye başkanları­nın en temel görevi şehrine hizmet etmektir. Karaburun’da bu şirketin müdürlüğün­ü yapabilece­k kapasitede birçok vatandaşım­ızın olduğunu biliyoruz. Eğer kendisi bir şirketin müdürlüğün­ü yapmak istiyorsa mevcut başkanlık görevinden ayrılmasın­ı öneriyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? İlkay Girgin Erdoğan Özgür Hızal
İlkay Girgin Erdoğan Özgür Hızal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye