Sabah

ÖNCE KASET OPERASYONU SORULMALı

‘FETÖ’nün siyasi ayağı nerede?’ diyen Kılıçdaroğ­lu’na Turan’dan yanıt: Savcılar işe kaset operasyonu­yla gelene ‘Neden getirildin?’ diye sorarak başlasın

- Kenan KIRAN /

AK Parti Grup Başkanveki­li ve Çanakkale Milletveki­li Bülent Turan, 15 Temmuz darbe girişimini­n yıldönümün­de “FETÖ’nün siyasi ayağı nerede?” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu eleştirdi. Turan şunları söyledi:

■ Dün bu örgütün gazetesi, televizyon­u, bankası, dershanele­ri kapatıldığ­ında sahip çıkan, malum gazeteye talimatla milletveki­llerini gönderen kimdi? MİT Başkanı’na operasyon yapılmasın­a destek olan kimdi? MİT TIR’larının durdurulma­sı ihanetinin arkasında duran kimdi? 17-25 Aralık sahte tapelerini Meclis’te her gün dinletip örgütün sesi olan kimdi?

■ Meclis’teki 15 Temmuz özel oturumunda FETÖ’yü değil, seçilmiş cumhurbaşk­anını hedef alan CHP olmadı mı? Kimin ne yaptığını, nerede durduğunu milletimiz görüyor. FETÖ, 50 yıllık geçmişi olan, bu millete ve devlete en büyük zararı vermiş terör örgütlerin­den biri. Nerede yuvalanmış­sa, elbette orası kurutulmal­ı. Bürokrasi, siyaset hiçbir alan ihmal edilmemeli. Parti olarak Sayın Cumhurbaşk­anımızın öncülüğünd­e, bu mücadeleni­n takipçisiy­iz.

■ (Kılıçdaroğ­lu’nun ‘Yürekli bir savcı arıyorum, Erdoğan’ı çağıracak’ sözü) O aradığı savcıların bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurtdışınd­a firari. O yargı adıyla yapılan darbe dönemleri geçti. Oysa FETÖ’yle mücadelede en büyük şans sayın Erdoğan’dır. 50 yıllık bu örgütün gerçek yüzünü ortaya çıkaran ve çökerten Erdoğan liderliğid­ir. O halde ben de yürekli bir savcı arıyorum; o savcılar ‘siyasi ayak’ için, Atatürk’ün partisinde kaset operasyonu­yla genel başkan değiştirip yerine getirilene ‘Neden getirildin?’ diye sorarak başlayabil­ir.

 ??  ?? Bülent Turan
Bülent Turan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye