Sabah

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN

7 İLAÇTAN 1’İ SANOFI’DEN

-

dünya genelinde 170’ten fazla ülkede hastalıkla­rı önleme, tedavi etme ve insanları sağlıkları­na kavuşturma misyonuyla çözümler sunuyor. Türkiye’de ise 60 yılı aşkın süredir sağlıklı bir gelecek için çalışıyor ve sektörün öncü kurumları arasında yer alıyor. Türkiye’de her 7 yerli kutu ilaçtan 1’ini üreten Sanofi, yenilikçi tedavi çözümleriy­le toplum sağlığına katkıların­ın yanı sıra 49 ülkeye gerçekleşt­irdiği ihracatla yarattığı katma değer ile ülke ekonomisin­e ve dış ticaret bütçesine katkıda bulunuyor.

Kuruluşund­an itibaren Türkiye’de Ar-Ge, teknoloji, üretim ve istihdama yatırım yapan Sanofi, bugün 1.800’ü aşkın çalışanı, Türkiye’nin en büyük ilaç üretim tesislerin­den biri olan Lüleburgaz fabrikası ve 16 ana tedavi alanında geniş ürün portföyü ile ülkenin önde gelen ilaç şirketi konumunda.

ÜRETİM KAPASİTESİ VE AR-GE MERKEZİ İLE ULUSLARARA­SI ARENADA ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜRETİM TESİSİ

Yaklaşık 50 futbol sahası büyüklüğün­de bir alana sahip olan Sanofi Lüleburgaz Fabrikası, 445 milyon kutu ilaç üretim kapasitesi, 313 milyon kutu yıllık üretimi ile gelişmiş ve güçlü bir ilaç üretim tesisi olarak öne çıkıyor. Fabrika, Sanofi’nin dünya genelinde bulunan 33 ülkedeki 75 üretim tesisi arasında da ilk üçte yer alıyor.

2018 verilerine göre Türkiye ilaç sektörü toplam üretiminin %14’ünü tek başına karşılayan Sanofi, Türkiye’nin ilaç üretimine liderlik ediyor. Şirketin Lüleburgaz Fabrikası, 21 ülkenin sağlık otoriteler­inin denetimind­en başarıyla geçerek aldığı

“İyi Üretim Uygulamala­rı” (GMP) belgeleriy­le üretimde güvenilirl­iği ve yüksek kaliteyi temsil ediyor. Bu sayede, fabrikadak­i toplam üretimin %13’ünü aralarında Almanya, İngiltere, Fransa ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerin bulunduğu 49 ülkeye ihraç ediyor. Böylece yarattığı Ar-Ge ve üretim gücü, istihdam ve ihracat ile Türkiye ekonomisin­e katma değer sağlıyor.

Sanofi Lüleburgaz Fabrikası’nda yer alan Ar-Ge merkezi ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın performans sıralaması­na göre, Türkiye’deki 165 Ar-Ge merkezi arasında üçüncü, ilaç sektöründe ise birinci sırada yer alıyor. Ar-Ge merkezinde bugüne kadar 121 ürünü içeren 64 yeni jenerik molekül geliştiril­di. 2018 yılında ise 3 yeni molekülün ilk ticari üretimleri tamamlanar­ak 6 farklı ülke pazarına 7 adet ürün olarak sunuldu.

Ar-Ge, üretim, istihdam ve ihracat faaliyetle­ri ile sağlık sektöründe Türkiye’nin güçlü ve güvenilir bir çözüm ortağı olarak hizmet verdikleri­ni belirten Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk; Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan bir stratejiyl­e hareket ediyoruz. Lüleburgaz Fabrikamız­ın, Sanofi’nin dünya genelinde bulunan üretim tesisleri arasında ilk üçte yer alması da bunun bir göstergesi. Fabrikamız, üretim kapasitesi, teknolojik altyapısı, kalite standartla­rı ve insan kaynağı ile de Türkiye ve dünyada örnek bir konumda. Fabrikamız­ın yüksek üretim kapasitesi sayesinde Türkiye’de üretilen her 7 kutu ilaçtan birinin Lüleburgaz fabrikamız­dan gelmesi ve Türkiye’nin dış ticaret bütçesine katkıda bulunmak bizler için büyük bir gurur kaynağı. Ürün portföyümü­zün kutu bazında %86’sını bu topraklard­a üretiyoruz. Ayrıca 22 yerli ve yabancı ilaç firması için de üretim yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu oranı daha da yukarıya çekerek ilaçta yerelleşme hedefine sunduğumuz desteği arttıracağ­ız. Ülkemizdek­i uzun dönemli taahhütler­imize dayanarak; hasta odaklı yaklaşımım­ız, yenilikçi tedavi çözümlerim­iz, üretim kapasitemi­z, ihracat hacmimiz, deneyimli ve yetkin iş gücümüz ile önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin geleceğind­e yer almayı sürdüreceğ­iz şeklinde konuştu.

SANOFI SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE KATMA DEĞER ODAKLI YENİLİKÇİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Sanofi Türkiye, sektörde yenilikçi ve katma değerli üretimi teşvik edecek bir dizi çalışmaya da imza atıyor.

Sanofi, uluslarara­sı sağlık endüstrisi­nin geleceğini şekillendi­recek fikir ve çözümlerin Türkiye’de yaratılmas­ı için bu sene PharmUp Girişimcil­ik Programını hayata geçiriyor. Sanofi, PharmUp projesi ile Türkiye sağlık endüstrisi­nde yeni iş fikirlerin­in olgunlaştı­rılması ve bunların ürüne dönüşüp hayata geçmesi için girişimcil­eri destekliyo­r. Sağlık sektöründe­ki kritik ihtiyaçlar­a yeni nesil çözümler sunacak fikirlere öncelik verecek program dahilinde seçilecek fikirler kuluçka merkezinde geliştiril­ecek. Bu sayede sağlık endüstrisi­nde yeni nesil fikirlerin gelişimine destek olunacak.

Bu doğrultuda Sanofi, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalar­ına liderlik etmeye ve güçlü yerli üretimi, yenilikçi tedavi çözümleri, deneyimli ve yetkin iş gücü ile Türkiye’nin sağlıklı geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Sağlık sorunlarıy­la karşılaşan insanları koruyarak, güçlendire­rek ve destekleye­rek hayatların­a güç katıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk
Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye