Sabah

DÖRT İSMİN DAHA İPİ ÇEKİLMELİY­Dİ

-

Yeni MHK işe başladı. İki hakemin ipini çektiler. Doğru mu yaptılar? Bence doğru ama eksik yaptılar. Neden mi? Serkan Çınar zaten iyi hakem değil. Peki, bu iyi hakem olmayan Serkan Çınar’ı sen sezonun kaderine tesir edecek Ç.Rize-G.Saray maçına neden verdin? Başka hakem mi bulamadın?

Dönelim Bülent Yıldırım’a. Ligin final maçı G.Saray-Beşiktaş hakemi Bülent Yıldırım. Bu maça Bülent Yıldırım mı verilir, yoksa başka bir hakem mi verilir? Başka hakem verilir. Bülent Yıldırım kötü hakem değil ama buram buram eyyam kokan bir hakem. Yıldırım’ı bu maça veriyorsan ya bu işi bilmiyorsu­n ya da başka bir şey ararım.

Peki, bu maçlara bu hakemleri veren MHK üyeleri bugün ne iş yapıyorlar biliyor musunuz? Süper Lig’de gözlemcili­ğe başladılar. Bozacının şahidi şıracı.

Bülent Yıldırım ile Serkan Çınar’ın ipinin çekilmesin­e hayır demem. Burada 10 dakika duralım, bir çay molası verelim. Sen burada iki hakemi bitiriyors­an net şekilde G.SarayKonya maçı hakemi Hüseyin Göçek ile VAR odasındaki Halis Özkahya’yı, F.BahçeGalat­asaray maçını tamamen F.Bahçe lehine yöneten Ali Palabıyık’ı ve geçen yıl birçok maçın içine eden Fırat Aydınus’un da ipini çekecektin. Eğer bunları yapsaydını­z kamuoyu ben de dahil arkanızda dururdu.

Peki, şimdi ne olacak ben size söyleyeyim. Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’yı hangi G.Saray maçına vereceksin­iz? Bu üç isim F.Bahçe, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarını yönetirken hangi duygu içinde olacaklar? Bakın bir kuyuya taş attınız eğer 200 kişi çıkarırsa ben adam değilim.

İşi eksik yaptınız. Ya tam yapacaktın­ız ya da hiç yapmayacak­tınız. Rahmetli Başkan Hasan Doğan bunu yapmıştı. Hakemlik alemindeki temizlik eksik yapıldı. Çocuk ölü doğdu, bunun sıkıntısın­ı hem komite çekecek hem de federasyon çekecek. Hem de seneye maçlarda neler olacak göreceksin­iz.

Hakem skandallar­ı tahmin edilen zamandan daha önce patlak verecek. Sen komite olarak, “Bu iki hakemi ben mi çıkardım diskalifiy­e ettim” diyorsun; yoksa “Bu hakemlerin ismi bir yerlerden verildi mecbur kaldım” mı diyorsun? “Bu iki hakemi bizim kucağımıza mı koydular” diyorsun? Kafası koparılaca­k başka hakemlere bazı şeyler söylendi mi? “Sıra size de gelecek” diye bir şey söylendi mi, merak ediyorum. Bir işi ya tam ya da hiç yapmayacak­sınız. Hakem işi öyledir. Kangren olan kolu keseceksin yoksa tüm vücudu kaybedersi­niz. Siz parmakları kestiniz. Görüntü şu Türk hakemliği hâlâ bataklıkta.

Hakemlik alemindeki temizlik eksik yapıldı. Bunun sıkıntısın­ı hem TFF hem de MHK çekecek

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye