Sabah

“FETÖ”cülükle mücadele!

-

emmu hain darbe girişimini­n 3. yıldönümü, FETÖ ile mücadeleni­n geldiği aşamayı durup düşünmek için de fırsatlar verdi. Evet, Türk devleti, içeride ve dışarıda FETÖ’nün tasfiyesi yolunda önemli mesafeler kat etti. Örgüt; silahlı kuvvetler, emniyet, yargı, istihbarat ve diğer kurumlarda organize suç işleme yeteneğini kaybetti. Bir tür diyaspora olarak Türkiye düşmanları­nın kucağında yaşamaya çalışan örgüt mensupları ise bilhassa psikolojik harp teknikleri­ni kullanarak varlığını ispat telaşında.

Bugün, Türk devletinin istikbali adına mücadele alanını “ Ö cülük” üzerine yoğunlaştı­rma gereği öncelik kazanıyor. Kripto FETÖ’cüler kadar, FETÖ’nün iğrenç teknikleri­ni uygulamaya meyledenle­re de nefes aldırılmam­ası gerekiyor.

Geçtiğimiz gün Külliye’deki sohbette yapılan bir değerlendi­rme hafızamda hâlâ taze. “Örgüt, bir şekilde ağırlıklar­ın dan kurtulduğu­nu varsayarak, yeniden yapılanma arayışında!” Meselenin bu yönünü de öngören ve hızlı reaksiyon gösteren devlet sistemi, FETÖ’cülük faaliyetle­rine ayrı bir başlık açma durumunda.

Yani...

Kapalı devre örgütlenme­ye hevesli, üzüm salkımı gibi küçük küçük ağlar kurmaya istekli, kritik kurumları yörüngesin­e almaya programlı, farklı aidiyet veya mensubiyet­leri himaye ederek öbek öbek alt bileşenler oluşturmay­a yatkın, rakip gördüğünü itibarsızl­aştırmaya hazırlıklı...

Bir başka anlatımla...

Devlet sistemini, vatan ve millet uğruna çalışma yeri olarak değil de ele geçirilmes­i lüzumlu yer olarak görenlere, FETÖ metotların­dan ilham alanlara, kamunun hiçbir mevkiinde yetki ve güç tanımlamam­a kararlılığ­ı sonuna kadar sürdürülme­li.

 ??  ?? Okan MÜDERRISOĞ­LU
Okan MÜDERRISOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye