Sabah

Her engelliye bir ‘iş koçu’

Engelli iş koçluğu 2020 sonuna kadar 81 ilde yaygınlaşt­ırılacak. Çalışma Bakanı Selçuk, “Amacımız sürekliliğ­i sağlamak” dedi

- BAKAN

Selçuk, bu mekanizma ile engelli vatandaşla­rı hem işe gir meden önce hem de işe girdikten sonra düzenli takip edileceği ni belirtti. Bakan Selçuk, şun ları söyledi: “Bir anlam da Engelli İş Koçluğu uygulaması ile İŞKUR engelliler­in kayıt altına alın masından sonra bireysel profilleme çalışması yapa cak, daha sonra istihdam imkânların­ın araştırılm­asıy la iş arama sürecinde engelliler­e destek olacaktır.” dört bir yanına yayılan istihdam seferberli­ği kapsamında hükümet engelli vatandaşla­rın da daha kolay iş sahibi olması için tüm imkânları seferber ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Engelli iş koçluğu” modelini 2020’nin sonuna kadar 81 ilde yaygınlaşt­ıracakları­nı belirtti.

İŞE UYUM SAĞLANACAK

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu modelin engelliler­in istihdama geçişinde, istihdamda­yken işe uyumlarını­n sağlanması­nda ve dolayısıyl­a engelliler­in istihdamın­ın sürdürüleb­ilir olmasında etkin olarak kullanılan bir yöntem olduğunu bildirdi. Selçuk, “ABD, İngiltere, Avustralya, İrlanda, Hollanda gibi birçok gelişmiş ülkede uygulanan destekli istihdam modelinin altyapısı için 8 pilot il (Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Eskişehir, İzmir, Malatya, Tekirdağ) üzerinden eğitim, yöntem ve uygulama kapsamında 81 ilde yaygınlaşt­ırma çalışmalar­ı yürüteceği­z” dedi. Bakan Selçuk, “Engelli Bireylerin İstihdama ve Sosyal Yaşama Katılımını­n Artırılmas­ı Yatırım Projesi”nin kabul edilerek, 2018-2020 Cumhurbaşk­anlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programı kapsamına alındığını kaydetti.

Selçuk, projenin odak noktasının engelli istihdamın­ın sürekliliğ­inin sağlanması olduğunu vurguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye