Sabah

SÜNGER YATAKTA SÜRÜKLENDİ­LER

DÜZCE’DE EŞI VE ÜÇ KIZI KAYIP OLAN ERKAN KAPLAN: EVDE OğLUM 3 KıZıM VE EşIM VARDı. EVIN IçINE SU GIRINCE FURKAN IKI KüçüK KıZıMı SüNGER YATAğıN üZERINE ATMış. BERABER SUDA SüRüKLENMI­şLER. FURKAN AğACA çARPıNCA, ORADA ONLARı KAYBETMIş. HÂLÂ BIR HABER YOK

-

Düzce’de önceki gün saat 07.00 sıralarınd­a aniden gelen selde dere kenarında bulunan iki evde yaşayan Kaptan ve Töngel ailelerine mensup 4’ü çocuk 7 kişi kaybolmuşt­u. Kaybolan Cengiz Töngel (53), eşi Fatma Töngel (42) ve 3 yaşındaki Kaan Töngel ile diğer aileden Nilgün Kaplan (38) 8 yaşındaki kızı Funda Kaplan ve 7 yaşındaki ikizler Sanem ve Sinem Kaplan dün gün boyunca arandı. Kurtulan Furkan Kaplan (21) ise Düzce’deki evlerine döndü. Kaplan ailesi iki hafta önce köydeki evlerine gelmişti.

BIR CESET BULUNDU

SABAH muhabiri de AFAD ve AKUT ekiplerini­n çalışmalar­ını afet bölgesinde takip etti. Sele kapılan Cengiz Töngel ile Fatma Töngel çiftinin bir diğer oğlu Beşir Töngel’i (16) köylüler kurtardı. Fatma Töngel’in cesedi ise Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında bulundu. Düzce Valiliği Cumayeri ve Akçakoca ilçelerine bağlı köylerden 219 vatandaşın mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı­klarını bildirdi.

Sel nedeniyle 3 kızından ve eşinden haber alamayan Erkan Kaplan yaşadıklar­ını şöyle anlattı:

AĞACA ÇARPMIŞ

“Köyün ana yolu kapalı. Dağ yolundan köye traktörle ulaşım sağlıyoruz. Evde 1 oğlum 3 kızım ve eşim vardı. Oğlum Furkan kurtuldu. Diğerlerin­den henüz haber alamadık. Ben en son dün sabah 7.30’da eşimle cep telefonuyl­a konuştum, bir daha ulaşamadım. Furkan’ın anlattığın­a göre evin içerisine su girmeye başlayınca uyanmışlar. İki küçük kızım var 7 yaşlarında, ikisini sünger yatağın üzerine atmış. Onun üzerinde tutunuyorl­armış. Hep beraber suda sürüklenmi­şler. Ama Furkan bir ağaca çarpınca diğerlerin­i kaybetmiş. Evim tamamen uçmuş.”

 ??  ?? ERKAN KAPLAN FUNDA KAPLAN (ORTADA) ILE IKIZ KARDEşLERI SANEM VE SINEM. Mehmet BARLAS
ERKAN KAPLAN FUNDA KAPLAN (ORTADA) ILE IKIZ KARDEşLERI SANEM VE SINEM. Mehmet BARLAS
 ??  ?? NILGüN KAPLAN FURKAN KAPLAN
NILGüN KAPLAN FURKAN KAPLAN
 ??  ??
 ??  ?? Yunus Emre KAVAK
SABAH
Yunus Emre KAVAK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye