Sabah

SON DARBECİ CEZA ALANA KADAR NÖBETTEYİZ

Girişimind­e 15 Temmuz darbe duran gaziler tanklara karşı ve İhsan Erdem Sefa Doğan darbe davalarını Yıldız, 3 yıldır “Son takip ediyor. Gaziler, kadar bize darbeci ceza alana rahat yok” diyor

- Mehmet YAMANDAĞ

Temmuz gazileri arkeolog Erdem Sefa Doğan ve Cerrahpaşa Üniversite­si’nde bilgi işlem memuru İhsan Yıldız, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişimind­e Atatürk Havalimanı’nda darbeciler­e karşı durdu. İkisi de üzerine çıktıkları tanktan düşerek gazi oldu. Doğan’ın bacakları, Yıldız’ın ise hem kollaı hem bacakları kırıldı. Esenyurt’taki demokrasi nöbetlerin­de tanışan iki gazi o günden sonra kendilerin­i darbe davalarını takip etmeye adadı. Silivri Cezaevi’ndeki darbe davalarını izlerken de arkadaşlık­ları ilerledi. Üç yıldır hainlerin cezalandır­ılmasını bekleyen Doğan ve Yıldız, havalimanı­nı işgal eden darbeciler­in davasında müşteki olarak yer aldı. O davada çarşamba günü 159 sanıktan 10’u ağırlaştır­ılmış müebbet, 43’ü müebbet, 85’i de 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı. Kararı sevinçle karşılayan Doğan ve Yıldız, vatan nöbetinin ise devam ettiğini söylüyor. Kendi davaları dışında tüm darbe davalarını da takip eden iki arkadaş, duyguların­ı, izlenimler­ini ve hainlerin mahkeme hallerini anlattı. İşte söyledikle­ri:

BEDELINI KANLA ÖDEDIK

Erdem Sefa Doğan: n 15 Temmuz’da Türk tarihinin en büyük ihanetiyle karşılaştı­k. Devletimiz­in, bizlerin, çocuklarım­ızın geleceğini çalmaya çalıştılar. Bedelini milletimiz kanıyla ödedi. Biz mahkemeler­in darbeciler­e vereceği cezanın en yüksek ceza olmasını istiyoruz. Hemen hemen bütün davaları takip ediyorum. Hepsinin ortak özelliği, baştan sona hep bir yalan, hep bir inkâr içinde olmalarıyd­ı. “Yapmadım, etmedim, beni kandırdıla­r tatbikat diye biliyordum, istemeden gittim” gibi savunmalar yaptılar.

Zaten mahkemeler, masum gördükleri herkesi tahliye etti.

n Bizim AHL davasında

144 tutuklu sanık vardı, 64’e düştü. Erlerin çoğunu mahkeme tahliye etti. Diğerleri elebaşları­ydı. Albaylar, generaller, diğer subaylar işin içindeler ve gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorla­r. Tankla gelmişler, insanların üzerinden geçmişler ama masum oldukların­ı söylüyorla­r. Mesela, Akıncı Üssü davasında Kemal Batmaz’a “Gece saat 23.00’te orada askeri üste ne işin vardı?” diyorlar. “Emlakçılar­la sözleştim, arsa bakmaya gittim” diyor. Dalga geçer gibi cevaplar veriyorlar. İnsanın sinirleri bozuluyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Fatih ULAŞ SABAH
Fatih ULAŞ SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye