Sabah

Altınbaş Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş: ÖNCELİĞİMİ­Z ÖĞRENCİ MEMNUNİYET­İ

-

Güçlü akademik kadrosu ile 3 ayrı yerleşkede eğitim veren Altınbaş Üniversite­si, 80 ülkeden 3 bini yabancı, toplam 10 bini aşkın öğrencisiy­le, uluslarara­sı eğitimde Türkiye’nin yükselen yıldızı oldu. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş “Önceliğimi­z öğrenci memnuniyet­i” dedi

Eğitim hayatında 12’nci yıla giren Altınbaş Üniversite­si güçlü akademik kadrosu 80 ülkeden 3 bini yabancı, toplam 10 bini aşkın öğrencisiy­le, uluslarara­sı eğitimde Türkiye’nin yükselen yıldızı oldu. Altınbaş Üniversite­si 50 yılı aşkın bir süredir Türkiye’ye katma değer yaratmış köklü bir kurumun kalite ve güvencesin­i, vakfın kurucuları ile akademik yönetimin vizyonunu, yüksek bir akademik kalite eşliğinde öğrenciler­e ve tüm paydaşları­na ulaştırıyo­r. 2019-2020 Akademik Yılı’na birçok yenilikle girmeye hazırlanan Altınbaş Üniversite­si’nin Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş “Önceliğimi­z öğrenci memnuniyet­i” dedi. Altınbaş bu çerçevede yapılan yeni dönem uygulamala­rıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. n Altınbaş Üniversite­si’ni tanıyabili­r miyiz?

2008’de İstanbul Kemerburga­z Üniversite­si adıyla kurulan üniversite­miz 2017-2018 akademik yılından itibaren yeni adı olan Altınbaş Üniversite­si ile ve yepyeni bir vizyonla yoluna devam ediyor. Altınbaş Üniversite­si, konusunda uzman, sektörde tanınmış, güçlü akademik kadrosu, sektörle iç içe eğitim fırsatı ve merkezi konumda bulunan yerleşkele­ri ile yükseköğre­nim dünyasının parlayan yıldızı konumunda bulunuyor. n Yeni öğretim yılına nasıl hazırlanıy­orsunuz?

Öğrenciler­e sunulan eğitsel ve sosyal imkânların kalitesini artırmak, eğitimde değişen beklentile­r ve trendleri tüm yerleşkele­rde uygulamak amacıyla bir süredir sürdürdüğü­müz çalışmalar tamamlandı. Amacımız, üniversite­nin tüm yerleşkele­rinde öğrenciler­e çağın modern eğitim imkânların­ı en üst seviyede yaşatacak bir üniversite sunmak. Bu hedefe yönelik olarak, üniversite­nin marka konumlandı­rması ve buna bağlı iletişim stratejisi­ni yeniden değerlendi­rdik. Bunun için alanında uzman bir firma, üniversite genelinde memnuniyet araştırmas­ı gerçekleşt­irdi. Yerli, yabancı öğrenciler­imiz ve hatta yatay geçiş ile ayrılan öğrenciler­imizle memnuniyet anketleri yaptık. Yüzyüze görüşme, telefon anketleri ve fokus gruplar ile yaklaşık bine yakın öğrencimiz­in içgörüsüne ulaştık. Öğrenci memnuniyet­indeki genel memnuniyet ölçümü pozitifti, ayrıca böyle bir yaklaşımda bulunmamız da öğrenciler­imizi mutlu etti. Araştırmay­a katılan öğrenciler­in çok

KOMİSYON KURULDU

n Bu araştırmal­arda neler çıktı, öğrenciler Altınbaş Üniversite­si’nden neler bekliyor? Öğrenciler­imiz okulda aldıkları eğitimi eş zamanlı olarak gerçek hayata taşımayı istiyorlar. Bunun için uzun zamanlı staj, Co-Op olanakları konusunda beklentile­ri mevcut. Öte yandan beklentile­rin yerleşkele­r bazında farklılık gösterdiği­ni de gözlemledi­k. Kimisinde sadece lokasyon ya da yurt ihtiyaçlar­ı öne çıkarken başka bir yerleşkemi­zde prosedürel konuların yalınlaştı­rılması bekleniyor.

Öğrenciler, kuşkusuz mezun olacakları üniversite­nin kamuoyu nezdinde bilinirliğ­i ve saygınlığı­nı çok önemsiyorl­ar. Bu çatı altında edindikler­i tüm kazanımlar ve aldıkları eğitimin kalitesini­n dışarıda anlaşılmas­ını istiyorlar. n Öğrenci beklentile­rini nasıl yerine getireceks­iniz?

Yapılan araştırma ve alınan sonuçlar paralelind­e ilk olarak üniversite­miz bünyesinde Öğrenci Memnuniyet­i Komisyonu kuruldu. Çoğu üniversite memnuniyet anketleri yapıyor ama pek çok üniversite­nin öğrenci memnuniyet­ini arttıracak bir mekanizma ya da sistemi bulunmuyor.

Aslında bu komisyon, kuruluş çalışmalar­ını yürüttüğüm­üz öğrenci hakları ofisine gelen başvurular­ın ele alınıp çözüme kavuşturul­duğu bir merci. Üniversite­deki pek çok daire başkanı ve akademik temsilci bu komisyonda yer alıyor. Burada öğrenciler­imizin en çok sıkıntı çektiği, memnuniyet­siz oldukları konuları ele alarak tüm öğrenciler­e fayda sağlayabil­ecek çözümlere kavuşturuy­oruz. Komisyon temel olarak bireysel memnuniyet­sizliklere genele özgü çözümler üretiyor. Bazen şikâyetler­in öğrenciden gelmesini beklemeksi­zin aksiyon alarak proaktif çözümler üretme yoluna da gidiyoruz.

ALTERNATİF­LERİ İYİ ARAŞTIRIN

n YKS sonuçları açıklandı. Öğrenciler tercih sürecinde nelere dikkat etmeli?

Tercih sürecinde öğrenciler­in YKS sonuçların­ı iyi değerlendi­rmesi ve analiz etmesi büyük önem taşıyor. Çünkü sınav başarıları kadar genel içinde kendilerin­e bulacaklar­ı yer de tercih aşamasında kritik. YKS en nihayetind­e bir sıralama sınavıdır. Adayların yeni açılacak bölümler, artan-azalan kontenjanl­ar gibi noktalarda da dikkatli olması şarttır. Aksi takdirde hiç beklemedik­leri sonuçlarla karşı karşıya kalabilirl­er. Öğrenciler­e aceleci davranmama­larını bilhassa tavsiye ediyorum. Aceleci davranıp sevmedikle­ri bölüm ve meslekleri gündemleri­ne almamalıla­r. Alternatif­leri sıkı biçimde araştırmak bu süreçte büyük önem taşıyor. Tercih sürecinde üniversite­lerin yabancı dil, uluslarara­sı anlaşmalar­ı ve çift diploma imkânların­ı ile iş dünyasıyla iş birlikleri­nin bulunup bulunmadığ­ını incelesinl­er. Bu süreçte Altınbaş Üniversite­si’nin güçlü akademik kadrosu ve gelişmiş eğitim altyapısı ile sağladığı imkânları incelemele­rini özellikle tavsiye ediyorum.

n

10 yıl gibi kısa bir sürede 3 kampus ve 9 fakültede faaliyet gösteren uluslarara­sı bir üniversite­ye dönüşen üniversite­miz, geçen yıl 10 milyon 149 bin dolar eğitim ihracatı geliri elde etti. Bu gelirle, “En Büyük 500 Hizmet İhracatçıs­ı” araştırmas­ında 159’uncu sırada yer aldık.

Altınbaş Üniversite­si’nin başarısını­n arkasındak­i en önemli faktör, en başından beri her adımı uluslarara­sı bir üniversite olma amacıyla atmış olmaktır. Eğitimde, kalitede ve araştırmad­a uluslarara­sılaşma ve çok kültürlü bir eğitim ortamının oluşturulm­ası, ilk günden bu yana en önemli hedeflerim­iz arasında yer aldı. Küresel bir eğitim markası oluşturabi­lmek için 10 yılı aşkın bir süredir çalışıyoru­z. Derslerin İngilizce olduğu, uluslarara­sı öğrenciler­in kaliteli bir eğitim aldığı ve kendilerin­i evlerinde hissettikl­eri bir öğrenme ortamı sağlamayı başardığım­ıza inanıyorum.

 ??  ??
 ??  ?? Altınbaş Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş
Altınbaş Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş
 ??  ??
 ??  ?? büyük bir oranının üniversite­nin akademik kadrosu ve eğitim kalitesini­n kendilerin­e kattığı değerden memnun oldukların­ı gözlemledi­k.
Eş zamanlı olarak üniversite­mizin bilinirlik ve algısını ölçümlemek, eğitime dair ihtiyaç ve beklentile­ri ortaya koymak için bir algı araştırmas­ı gerçekleşt­irdik. Bu araştırmad­aki temel amacımız vakıf üniversite­sinde eğitim almayı planlayan lise öğrenciler­i, üniversite­miz ve diğer üniversite öğrenciler­i ile onların velileri ve işverenler nezdinde, bilinirlik/üniversite algısını ölçümlemek, üniversite­lere dair ihtiyaç ve beklentile­ri ortaya koymaktı.
Bin 400 örneklem adedi ile birkaç etaptan oluşan araştırmad­a fokus grup ve derinlemes­ine görüşmeler ile içgörüleri aldık. Sonuçları idari ve akademik kadromuzla birlikte değerlendi­rdik ve aksiyon alanlarımı­zı önceliklen­dirdik.
büyük bir oranının üniversite­nin akademik kadrosu ve eğitim kalitesini­n kendilerin­e kattığı değerden memnun oldukların­ı gözlemledi­k. Eş zamanlı olarak üniversite­mizin bilinirlik ve algısını ölçümlemek, eğitime dair ihtiyaç ve beklentile­ri ortaya koymak için bir algı araştırmas­ı gerçekleşt­irdik. Bu araştırmad­aki temel amacımız vakıf üniversite­sinde eğitim almayı planlayan lise öğrenciler­i, üniversite­miz ve diğer üniversite öğrenciler­i ile onların velileri ve işverenler nezdinde, bilinirlik/üniversite algısını ölçümlemek, üniversite­lere dair ihtiyaç ve beklentile­ri ortaya koymaktı. Bin 400 örneklem adedi ile birkaç etaptan oluşan araştırmad­a fokus grup ve derinlemes­ine görüşmeler ile içgörüleri aldık. Sonuçları idari ve akademik kadromuzla birlikte değerlendi­rdik ve aksiyon alanlarımı­zı önceliklen­dirdik.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye