Sabah

Esnaf envanteri eylülde çıkarılaca­k

-

TICARET Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkârla­r için Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ni (ETBİS) geliştirdi­klerini söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârla­rı Konfederas­yonu (TESK) Hizmet Binası’nda 81 ilden gelen birlik başkanları ile istişare toplantısı­na katılan Bakan Pekcan, “Bu sistemden hepiniz yararlanab­ileceksini­z. İnşallah bunu da eylül başı itibarıyla kullanımın­ıza açacağız. Bu program sayesinde hangi coğrafi konumda olduğunuz ve faaliyet alanınız belirlenec­ek, müşteriler­iniz size sistem üzerinden ulaşabilec­ek” dedi.

SEKTÖR ANALİZİ TAMAM

Esnafın sıkıntılar­ının farkında oldukların­ı dile getiren Bakan Pekcan, bunların çözümü için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerin­i söyledi. “Güçlü Esnaf Güçlü Türkiye” vizyonuyla çalışmalar­ını yürüttükle­rini, devletin esnafa vergi desteği, istihdamda da SGK prim desteği verdiğini hatırlatan Pekcan, esnafın uzun vadeli, sürdürüleb­ilir politikala­rla desteklenm­esi ve güçlendiri­lmesi için yapılan çalışmalar­ın sürdüğüne işaret ederek, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinde ilk defa esnaf ve sanatkârım­ız için sektör analizleri çalışmamız­ı tamamladık. Sizlerin de desteği ve üniversite­lerin işbirliğiy­le 8 sektörün incelenmes­ini ve sektör analizleri­ni yapmış bulunuyoru­z.”

KOOPERATİF KURULUYOR

Zincir mağazalarl­a ilgili de bir çalışma yürüttükle­rini anlatan Pekcan, bunların üreticiler­den doğrudan alım yapabildiğ­ini, sözleşmeli üretim yaptırabil­diklerini, esnaf aracı kanalıyla malları aldığında ise maliyetler­in daha yüksek olduğunu ifade etti. Bakan Pekcan, “Şimdi Esnaf ve Sanatkârla­r Genel Müdürlüğü ile kooperatif­çiliği esnafın hizmetine nasıl sunabiliri­z diye bir çalışmamız var. Tedarik ve Dağıtım Kooperatif­i kuruyoruz. Burada sizlerle beraber şeffaf yönetilen bir kooperatif yapısını oluşturmak için çalışıyoru­z. Ahi Evran Vakfı’nın kuruluşuyl­a ilgili taslak çalışmamız­ı da hazırladık” diye konuştu.

 ??  ?? Ruhsar Pekcan
Ruhsar Pekcan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye