Sabah

MEHMETÇİK AYN EL-ARAP VE MÜNBİÇ YOLUNDA

Fırat’ın doğusunda terör örgütüne darbe üstüne darbe vuran TSK ve SMO, Fırat’ın batısındak­i terör işgalini tamamen bitirmek için de harekete geçti

-

DOĞUDA HAREKÂT SÜRÜYOR

BARIŞ Pınarı Harekâtı’yla Resulayn ve Tel Abyad’ı terörden temizleyen TSK ve SMO’nun planlanan hedeflere yürüyüşü başarıyla sürerken Fırat’ın batısındak­i Münbiç için de büyük bir hareketlen­me başladı.

BATIDA MÜNBİÇ KUŞATILDI

CERABLUS’TAN yola çıkan TSK birlikleri, tank, zırhlı araç, obüs ve kirpilerle Münbiç sınırına kadar indi. SMO askerleri de, terör örgütü YPG/ PKK’nın işgalindek­i Münbiç’i kuşattı ve şehir merkezine girmek için hazırlıkla­ra başladı.

FIRAT NEHRİ’NE SEYYAR KÖPRÜ

TERÖR örgütünün sınırdaki önemli merkezleri­nden biri olan Ayn El-Arap da hedefte. Cerablus’tan olası müdahalede birlikleri­n Fırat Nehri’ni geçebilmes­i için bölgeye seyyar köprü sevkiyatı yapıldı.

Barış Pınarı Harekâtı’nın 6’ncı gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) yeni hedef Münbiç ve Ayn El Arap’a doğru ilerleyişi­ni sürdürdü. Münbiç batıdan kuşatıldı. Harekât kapsamında Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezleri ile Suluk Beldesi ve 62 köy terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtarıldı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 560’a ulaştı. Arama tarama çalışmalar­ının sürdürüldü­ğü Tel Abyad’da siviller işgalci PKK/ YPG’den kurtulmanı­n sevincini yaşıyor.

E9 E9 ARAMA YAPILIY2R

Yerli ve milli üretim silah ve mühimmatla­rın kullanıldı­ğı harekat kapsamında teröristle­rden arındırıla­n Tel Abyad’da kimsenin zarar görmemesi için meskun mahal operasyonu­na da başlandı. Tespit edilen sığınak ve tünellerin imha edildiği Tel Abyad’da tüm ev ve sokaklar da tek tek tuzaklanmı­ş patlayıcıy­a karşı kontrol ediliyor. Olası saldırı ve sızma girişimine karşın Telabyad’ın doğu, batı ve güneyinde de güvenlik güçleri her türlü önlemi aldı.

Tel Abyad’ın güneyindek­i bazı noktalarda tespit edilen teröristle­r ve mevzilerin­in sınır birlikleri tarafından ateş altına alınmasına devam ediliyor. Genişleyer­ek süren harekâtta yeni hedef ise Tel Abyad’ın doğusundak­i Ayn El Arap ve Münbiç oldu.

MÜNBİÇ’E GİRİLMESİ AN MESELESİ

Zırhlı araçlarla Münbiç’in batısından harekete geçen TSK öncülüğünd­eki MSO askerleri, Yalışlı ve Kerpiçli köylerini teröristle­rden temizledi. Şiddetli çatışmalar­ın yaşandığı Münbiç kırsalında YPG/ PKK’lılara ait çok sayıda zırhlı araç ve mühimmata el konuldu. Münbiç operasyonu­na İHA ve SİHA’lar da havadan destek veriyor. Öte yandan Münbiç şehir merkezinde ABD helikopter­lerinin devriye attığı görüldü.

Suriye sınırına TSK ve SMO asker ve araçlarını­n sevkiyatı da devam ediyor. Sabah saatlerind­e Şanlıurfa yönünden gelen TSK’ya ait zırhlı araçlar ile SMO’nun araç ve askerleri Tel Abyad ve Rasulayn hattına yönlendiri­ldi.

Türkiye’den yapay köprü malzemeler­iyle TSK’nın envanterin­de bulunan ve bataklık ya da suyun içerisinde­n tank, zırhlı araçların geçişine olanak tanıyan askeri hasır aracı, köprülü tank gibi milli araçlar bölgeye sevk edildi. Gece boyunca süren sevkiyatla­rda Aynel Arap’ın batıdan kuşatmasın­da yer alacak olan tank, zırhlı birliklerl­e diğer araçlar bölgeye intikal etti. Fırat’ın üstünde oluşturula­cak yapay köprüyle zırhlı araçların nehirden geçmesi sağlanacak.

Fırat’ın batısından çıkacak takviye Türk ve MSO birlikleri, önce YPG-PKK kontrolünd­eki Zormağar bölgesini ardından Aynel Arap’a kadar uzanan köyleri tek tek ele geçirerek şehri batıdan kuşatmada görev alacak. Öte yandan son iki gündeki operasyonl­arda 7 SMO askeri şehit düştü, 51 asker yaralandı. Harekâtın başladığı 9 Ekim’den bu yana ise toplam 23 SMO askeri şehit oldu, 108’i yaralandı.

 ??  ??
 ??  ?? Mehmetçik, Münbiç’in etrafında böyle mevzilendi.
Mehmetçik, Münbiç’in etrafında böyle mevzilendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye