Sabah

34 DL 0171!.

-

Gece vakti.. Nispetiye Caddesi’ndeyiz.. Aydınlatma yetersizdi­r orda.. Loş.. Yaya geçitleri de bir garip.. Bu yüzden karşı dan karşıya geçenlerin çok azı o tek yaya geçi dini ve ışığı bekler, olduğu yerden dalar yola.. Koyu renk giymişse çok geç fark edersiniz.

Bu yüzden benim arabam, o saatlerde, o yolda hele özellikle, “Meskun mahal yasal hızı ile” gider..

Gene öyle gidiyoruz. Arkamızdak­i durmadan korna çalıyor..

Caner “Çakarlı Hıncal Bey” dedi..

Çakarlı arabalar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da, talimat, genelge ve emirlerini bili yorum.

Bu yüzden soruyorum..

Bu 34 DL 0171 beyaz plakalı minibüs kime ait?. Çakarı yasal mı, yoksa Tarlabaşı’ndan 500 liraya alı nanlardan mı?. Yasal çakarsa, bir tatil günü o akşam saatinde hangi acil göreve gidiyor da, çakarları çalış tırıyor?. Bir de devamlı kornaya basıyor, ki aslın da İstanbul’da korna yasağı da var. İmamoğlu’nun “Gürültü kirliliği ile savaşacağı­m” sözüne rağmen zerre azalmayan korna rezilliğid­ir bu..

Bu beyaz plaka bunca kuralı, talimatı ve emri nasıl ihlal ediyor?.

Kim cevap verecek bana..

Belediye Basın Bürosu her zaman veriyor. O tamam!. Ama Vilayet, Emniyet ve Trafik Müdürlüğü, bu gaze tede, bu köşede, resmen makam isimleri verilerek soru lan sorulara neden ısrarla ve inatla cevap vermiyor, Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu defa ale nen ve resmen şahsınıza soruyorum, bir vatandaş, İstanbul’da yaşayan bir TC vatandaşı olarak?.

Vali’ye ve Emniyet Müdürlerin­e gizli emir mi verdiniz, Sakın ola Hıncal Uluç’a cevap vermeyin, diye?.

Sükut ikrardan gelir Sayın Bakanım!.

Bugünlerde yoğunsunuz ama, bu işin tadı iyice kaçtı, bilin istedim!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye