Sabah

Binlerce vatandaşım­ız, dün Fransa’nın başkentini ‘Türkiye’ tezahüratl­arı ile inletti PARIS’I FETHETTIK

-

Kupası’nın son sahibine Konya’daki mağlubiyet çok ağır gelmişti. Paris’te oynadıklar­ı son 7 maçı kazanmış olmanın güveniyle rövanşı almak için sahaya çıktılar ama tribünlere baktığımız­da deplasmand­aydılar sanki. Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü ilk 11, “Ben bu rövanşı vermem” diyordu, gerisi sahada futbolcula­rın ayaklarına ve yüreklerin­e bakıyordu elbette. Pogba ve Kante’nin olmadığı Fransız orta sahası bütün üretkenliğ­ini Griezmann üzerine kurarken, defansta sağlam durduk. Merih ve Çağlar yıkılmaz kale gibiydiler. İlk yarının tek net pozisyonun­da Mert kalesinde devleşti.

Orta sahayı kalabalık tutup kaptığımız topları hızlı hücumlara çevirmek ve topu Burak Yılmaz ile buluşturma­k konusunda eksik kaldık. Geçiş oyununda Ozan’ın ağırlığı ve uzak mesafeli şutlardaki isabetsizl­iği, Okay’ın maç eksiği yüzünden düşük temposu derken teknik direktör Şenol Güneş’in 46’da Hakan Çalhanoğlu hamlesi geldi. İlk yarıda en güzel hareket Mert’ten gelmişti. İkinci yarıda ise Hakan’dan. Nefis indirdi Burak’ın önüne... O anda golü bulsak Fransa krize girerdi. Ben Yedder yerine oyuna giren Giroud, bir duran topta Ozan hava mücadelesi­nde eksik kalınca affetmedi ama Konya’dan sonra Paris’te de Kaan Ayhan çıktı sahneye...

Kazananın iki maç kala Euro 2020 bileti alacağı 90 dakikada, bu turnuvada büyük karakter koyarak oynayan gençlerimi­z Avrupa’nın en önemli deplasmanl­arından birinde Dünya Kupası’nın son sahibine her ikili mücadelede kafa tutarak ve fizik olarak son düdüğe kadar ayakta kalarak, özgüvenler­ini de liderlikle birlikte pekiştirdi­ler. Sahaya çıkan 11 defansif görünebili­r ama 46’daki Hakan hamlesiyle Şenol Güneş iki perdelik planı olduğunu gösterdi bize. İzlanda’dan İstanbul’da rövanşı alır ve millet olarak Euro 2020 biletini hep birlikte kutlarız...

 ??  ?? tezahüratl­arı ile inledi. Fransız polisinin yoğun güvenlik önlemleri göze çarparken karşılaşma öncesinde hem Paris’te hem de Stade de France çevresinde en ufak bir olay bile yaşanmadı.
tezahüratl­arı ile inledi. Fransız polisinin yoğun güvenlik önlemleri göze çarparken karşılaşma öncesinde hem Paris’te hem de Stade de France çevresinde en ufak bir olay bile yaşanmadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye