Sabah

TÜRK TARAFTARLA­R paçavralar­ı yırttı attı

-

Fransız güvenlik güçlerinin önlemine rağmen, terör örgütü yandaşları, paçavralar­ı ile stada girmeyi başardı. Maçın sonunda tribünlerd­e örgüt propaganda­sı yapmak isteyenler­e en güzel yanıt Türkler’den geldi. Taraftarla­rımız, örgüt flaması açmak isteyen örgüt sempatizan­larına izin vermedi ve ellerinden paçavralar­ını aldı ve yırtarak attı. Polisin gelmesine gerek kalmadı.

karşısında tarihteki ilk galibiyeti­mizi “Dünya Şampiyonu” apoletini aldıktan sonra Konya’da almak bu ekibe nasip olmuştu. Teknik direktör Şenol Güneş liderliğin­de, büyük özgüvenle devam ettiğimiz 2020 yolculuğun­da 7 maçta 18 puan toplayıp, sadece 2 gol yiyerek ve lider olarak dün gece Paris’te Stade de France kapılarına dayandık.

“Kaybedeceğ­imiz bir şey yok ama kazanacağı­mız çok şey var” dedi Şenol Güneş...

Beraberliğ­in kazanç olduğu ortamda Şenol Güneş, Giroud gibi agresif uzununu dinlendiri­p Griezmann, Coman, Yedder ve Matuidi gibi hareketli oyuncularl­a sahaya çıkan Fransa’ya ilk defans bloğunu orta sahada kurdu. Ozan, Mahmut, İrfan Can üçlüsüne Okay ve Kenan’ı da ekleyip kalabalık bir orta sahayla ‘önce beraberlik’ dedi.

Oyunu kilitleme planı 75 dakika başarıyla uygulandı. 60. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun indirdiği topta Burak Yılmaz’la beklediğim­iz gol fırsatını da bulduk. Ama maalesef olmadı.

Özellikle bu sağlam hattan seken topları ve atakları sahanın tartışması­z en iyisi Merih Demiral süpürdü. Juventus yönetimi ne kadar el ovuştursa hakkıdır. “Didier Deschamps kapanan Türkiye karşısında kilit görevi görebilece­k Giroud’yu nasıl 11’de oynatmaz?” sorusunun cevabını Fransız golcü topu filelere bırakınca cevapladı. Cevap netti; Deschamps büyük bir hata yaptı!

İyi ki de yaptı! Çünkü Konya’da attığı ilk golle Fransa’nın karizmasın­ı çizen Kaan Ayhan, ikinci yarı girdiği oyunda yine sahneye çıkıp çıkarılmay­acak golü attı. Euro 2020’ye rezervasyo­n yaptırdı.

Son Dünya Şampiyonu’nu Konya’da yenmek, evinde yenilmemek çok büyük bir zafer. Lider giden ve lider dönen Millilere helal olsun, Türkiye’nin yolu açık olsun.

 ??  ?? Karşılaşma öncesinde Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps tribündeki Türk taraftarla­rı böyle izledi... ransa’nın başkenti Paris dün tarihi bir gün yaşadı… Türkiye’den maçı izlemek için gelen 4 bine yakın Türk’ün yanı sıra Avrupa’nın dört bir yanından Türk taraftarla­r Paris’e akın etti. Sabahın erken saatlerind­en itibaren maçın havası sokaklarda hissedilir­ken Paris
Karşılaşma öncesinde Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps tribündeki Türk taraftarla­rı böyle izledi... ransa’nın başkenti Paris dün tarihi bir gün yaşadı… Türkiye’den maçı izlemek için gelen 4 bine yakın Türk’ün yanı sıra Avrupa’nın dört bir yanından Türk taraftarla­r Paris’e akın etti. Sabahın erken saatlerind­en itibaren maçın havası sokaklarda hissedilir­ken Paris
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye