Sabah

LiEFS HFMEiL MiEFS EÚnEàL

-

FRANSIZLAR masa başında maçı kazan mak istediler. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’nı gündeme getirip maçı erteleme ye bile çalıştılar. Basın toplantıla­rında Şenol Güneş’e ve İrfan Can’a siyasi sorular sorarak psikolojim­izle oynamaya çalıştılar. Türk seyir cilerin Fransa marşını ıslıklamal­arı halinde maça devam etmeyecekl­erini dile getirdiler.

0illilerim­iz sahada yüreklerin­i ortaya koyarak mücadele etti. Fransızlar­a geniş alan vermemek için ‘kompakt futbol anlayı şı’ içinde mükemmel bir alan savunması yap tık. Topu ayağımıza aldığımızd­a panik yapmadık, telaşe girmedik, acele etme dik. Baskılar yedik, özellikle Griezmann’ın ve Sissoko’nun şutlarına kalesinde devleşen Mert’le karşılık verdik. Kanat oyuncuları­mı zın sakatlığı nedeniyle orta saha oyuncuları­y la Fransa’yı durdurup Burak’ın defans arka sına yapacağı koşularla golü aramaya çalıştık. Baskı altında bu maçı oynayacağı­mızı biliyor duk. 59. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun pasında eğer Burak, topu düzeltip vursaydı golü önce biz bulacaktık.

Savunmamız hava topunda bir kez pozisyon hatası yaptı, Giroud da bunu cezalandır­ıp golü attı.

Şenol Hoca, 2003’te Konfederas­yon Kupası’nda Fransa’ya karşı bura da Okan’ın kaçırdığı penaltı ile fina le çıkamamışt­ı. Bu kez Şenol hoca yürekli davranıp Cenk’i oyuna alarak çift santrfora döndü ve ‘Ben skora itiraz ediyo rum, buradan puan alacağım’ dedi. Hakan Çalhanoğlu’nun arka direğe kestiği topu Kaan Ayhan mükemmel bir kafa vuruşuyla golü çevirip Stade de France’daki Fransızlar­ı susturup bizim taraftarla­rımızın zafer şarkıla rını söylemesin­i sağladı. O sevinç anlatılmaz ancak yaşanır. Fransa’ya lider geldik, lider dönü yoruz. Önümüzdeki 2 maçı da kazandığı mızda 2020’ye lider olarak gideceğiz. Yürekli çocuklara, yürekli Şenol Güneş’e, maçı bırak mayan, ölümüne mücadele eden Mert’inden Burak’a kadar hepsinin yüreklerin­e sağlık.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye