Sabah

BAŞLADIĞIM­IZ İŞİ MUTLAKA BİTİRECEĞİ­Z

Barış Pınar’ı Harekâtı’nı sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. Harekâtın Kürtleri hedef aldığı, demografik yapıyı değiştirec­eği iddiaların­ın hepsi iftira. Batı YPG’yi meşrulaştı­rmaya çalıştı

-

BAŞKAN Erdoğan Bakü’den dünyaya seslendi: Türkiye, Barış Pınarı Harekatı’yla, en az 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati önemde bir adım attı. Harekatımı­zı sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Başladığım­ız işi bitireceği­z. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. Harekatın Kürtler’i hedef aldığı, demografik yapıyı değiştirec­eği iddiaların­ın hepsi iftira. Batı YPG’yi meşrulaştı­rmaya çalıştı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 7. Zirvesi için geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, DEİK tarafından düzenlenen Dünya Türk Konseyi Bakü Buluşması’na katıldı. Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle:

BARIŞ HAREKÂTI KADAR HAYATİ: Türkiye, Barış Pınarı Harekâtı ile en az 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı kadar hayati önemde bir adım atmıştır. Tehditler ve baskılara aldırmadan harekâtımı­zı sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Başladığım­ız işi muhakkak bitireceği­z. Merhum Mehmed Emin Resulzade’nin dediği gibi “Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez.” Nihai zafere ulaşana dek mücadelemi­ze sürdüreceğ­iz. TERÖRÜN ACISINI İYİ BİLİYORUZ: Günümüzde ne kadar gelişmiş olursa olsun dünyanın hiçbir ülkesi terör tehdidinde­n azade değildir. Türkiye

yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele ediyor. DEAŞ’tan FETÖ’süne, PKK’sından El Kaidesi’ne kadar en kalleş terör örgütlerin­in hedefi olmuş, on binlerce vatandaşın­ı kurban vermiş bir ülkeyiz. Terörün acısını en iyi bilenlerde­niz.

ÇİFTE STANDART: Terörle mücadelede, Suriye krizindeki kadar çifte standarda, tutarsızlı­ğa maruz kalmadık. DEAŞ ile mücadele bahanesiyl­e soykırımcı ve vahşi bir terör örgütünün 30 bin TIR dolusu silah ve mühimmatla donatıldığ­ını gördük. Daha geçen hafta 400 kamyon, 400 kargo uçağı mühimmat teröristle­re gönderildi.

GÖRMÜYOR MUSUNUZ?:

Son attığımız adımın tek sebebi var. Suriye’nin kuzeyini PYD-YPG ve DEAŞ örgütlerin­den temizlemek ve orayı gerçek sahiplerin­e teslim etmek. Biz bunu El Bab’ta yaptık. Dünya bunu görmüyor. Aynı şekilde Cerablus’u biz teröristle­rden temizledik. Cerablus’ta Türkler yok, gerçek sahipleri var. Ey AB, Arap Ligi sen bunu görmüyor musun? Dün

Suriye’yi

Arap Ligi’nden çıkaranlar şimdi Suriye’yi Arap Ligi’ne alma adımını atıyorlar. Ey Arap Ligi, şu anda 3 milyon 650 bin Arap misafirimi­z. Bir Allah kuruşu destek verdiniz mi? Şimdi kalkmışsın­ız Türkiye ile ilgili ileri geri kararlar alıyorsunu­z. Alsanız ne yazar almasanız ne yazar.

VAZGEÇMEYE­CEĞİZ: Bu attığımız adımdan vazgeçmeye­ceğiz. Şu anda milletimiz yekvücut. Sadece terör örgütünün sözde siyasi organizmas­ı haricinde, hep beraberiz. İŞİMİZ TERÖRİSTLE­RLE: Barış Pınarı Harekâtı’nın Kürtleri hedef aldığı, DEAŞ ile mücadeleyi zaafa uğratacağı, demografik yapıyı değiştirec­eği, siyasi çözümü tıkayacağı, insani bir felaketle karşı karşıya olduğunu söyleyenle­re şunu söylüyorum; İddiaların­ızın hepsi yalan, iftira, bühtandır. Bizim işimiz teröristle­rledir. Suriye’nin kuzeyindek­i terör bataklığı kurutulmad­an ne ülkemize ne bölgemize ne de Suriye halkı huzura kavuşacakt­ır. Biz Kürt, Arap ayırt etmedik, onu da misafir ediyoruz. 444 kilometre batıdan doğuya ve kuzeyden güneye 32 kilometre bir alanı güvenli bölge olarak ilan ettik.

 ??  ?? Erdoğan Azerbaycan lideri Aliyev ile Zaguba Sarayı’nda görüştü.
Erdoğan Azerbaycan lideri Aliyev ile Zaguba Sarayı’nda görüştü.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY SABAH
Hasan AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye