Sabah

Bosnalı annelerden evlat nöbetine destek

Diyarbakır annelerini­n eylemi devam ederken, 94 Srebrenits­alı anne, evlatları için günlerdir HDP önünde bekleyen anneleri ziyaret ederek destek oldu

- Hse\in KAÇARSABAH

kaçırdığı çocukları için nöbet tutan ailelere Bosna-Hersek’ten anlamlı bir destek geldi. Sırp katliamını yaşayan 94 Srebrenits­a annesi, “Acılarımız ortak” diyerek Diyarbakır’daki annelerle buluştu.

Terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukların­ı almak için HDP önünde oturma eylemi yapan annelere Boşnak annelerden destek geldi. 55 ailenin HDP önündeki oturma eylemi 44’üncü gününe girirken, Bosna- Hersek’ten Türkiye’ye gelen ve aralarında milletveki­llerinin de bulunduğu, 17 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve 94 Srebrenits­a annesi, Diyarbakır’a gelerek annelerle buluştu. Buluşmada duygusal anlar yaşandı, bir çok anne gözyaşları­na hakim olamadı. İzmir Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz, dün annelerin Bosna’da acılar içerisinde ağladığını, bugün de Diyarbakır’daki annelerin acı içinde ağladığını belirterek, çocukları zorla dağa kaçırılan annelerin çocukların­ı istediğini söyledi.

ACILARI ÇOK TAZE

Bosna ve Türkiye Anneleri Elele Projesi’ kapsamında Diyarbakır’a geldikleri­ni belirten Yavuz, “Bu anneler, Diyarbakır annelerini­n halinden anlayan annelerdir. Çünkü acıları çok taze. Bu annelere destek olmaya, onları cesaretler­inden dolayı kutlamaya geldiler.

Yaklaşık 6 bin kilometre yol gidecekler. Anneler Türkiye’nin terörle mücadelesi­ne destek vermek için de buradalar. Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için de geldiler. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. İnsanların barış içerisinde ve bu annelerin de çocukların­ın evle- rinde, okullarınd­a ve parklarda olmalarını istiyoruz. Annelerin çocukların­a biran önce kavuşmalar­ını istiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Bosna’daki savaşı hatırlatan Foça Savaş Kurbanları Derneği Başkanı Mithedo Oruli ise, “Annelerin dertlerini­n en kısa zamanda çözülmesin­i umuyorum. Ben de bir anneyim ve savaşta yakınlarım­ı kaybettim. O yüzden aynı acıları paylaşıyor­um. Cennet anaların ayaklarını­n altındadır. Değerli anneler her zaman yanınızda olacağız. Umarım çocukların­ız geri döner. Herkes bizi duysun istiyorum. Artık terörü durdurmak ve teröre ‘hayır’ diyorum” diye konuştu.

Bu arada, dün akşam saatlerind­e de Diyarbakır annelerini Van ve Adıyaman’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcile­ri ziyaret ederek, destekleri­ni iletti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye