Sabah

Karşı yaptırımla­r

-

ERDOĞAN kuru gürültüye pabuç bırak mayacağımı­zı anlatır ken, karşı yaptırımla­rın Türkiye’den geleceğini de duyuruyor.

Barış Pınarı Harekatı’nı vesile kıla rak Türkiye’ye karşı besledikle ri kini seslendire­nler, sanırım en iyi cevabı Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan alıyorlar... Bu arada Erdoğan kuru gürültüye pabuç bırakma yacağımızı anla tırken, bunların hiç beklemedik­le ri karşı yaptırım ların Türkiye’den geleceğini de duyuruyor.

Kim endişeli ki?

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasın­ın ardından, SKY News muhabiri Alex Crawford’ın “ABD dele gasyonu buraya geliyor, endişeli misiniz?” sorusuna “

Cumhurbaşk­anı Erdoğan 13 Kasım’da Trump’la Washington’da yap ması beklenilen görüşmeyi de, adeta askıya aldı... Bu konuya şöyle değindi:

13 Kasım buluşması

“Amerika seyahati, bura ya gelecek olan heyetlerle yapı lan görüşmeler­den sonra değer lendirilec­ek bir durum. dünkü Kongre’deki bu yapılan tartışma lar, müzakerele­r, konuşmalar; şah sım, ailem, bakan arkadaşıml­a ilgili olan bütün bu değerlendi­rme ler Türkiye &umhuriyeti Devleti’ne karşı çok büyük bir saygısızlı­ktır, haddini bilmemekti­r. Dolayısıyl­a böyle bir durum karşısında bunun değerlendi­rilmesinde­n daha doğru bir şey olamaz. Değerlendi­rip ondan sonra kararımızı veririz.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı’nın sona erme şartını da şöyle anlattı:

Sona erme şartı

“6uriye’deki sorunun en kes tirme yolu... Bunun için de teklifi miz, hemen bu gece tüm teröristle­r silahların­ı, malzemeler­ini, her şey lerini bırakıp, kurdukları tuzakla rı imha edip belirlediğ­imiz Güvenli Bölge’den dışarı çıksınlar. Bölgede bu dediğimiz yapıldığın­da, sadece teröristle­ri hedef alan Barış Pınarı Harekatımı­z zaten kendiliğin­den sona ermiş olacak.”

Amerika’daki malımız FETÖ

Diğer taraftan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin yaptı rım kararına, 2 Ağustos tarihinde Twitter hesabından yapmış oldu ğu “Amerika’da bir malımız var; FETÖ. Onu da orada bırakmayız, alacağız” açık lamalarına atıfta bulunarak cevap verdi. Bakan Soylu “İlk yaptırımda­n sonra mal deği şiminde herhangi bir değişim yoktur, arz ederim.” dedi.

 ??  ?? 0ehPet BARLAS
BAŞYAZI
0ehPet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye