Sabah

1ovartis 2nkoloji Trkiye: ´En değerli varlığımız, çalışanlar­ımızµ

-

TÜRKIYE’de onkoloji ve hematoloji alanındaki 20 adet ürünü ile fark yaratan çalışmalar­ı hayata geçiren Novartis Onkoloji, 100’e yakın çalışanın motivasyon­unu her daim taze tutmak ve verimliliğ­ini sağlamak amacıyla farklı projeleri hayata geçiriyor.

Novartis Onkoloji Türkiye Genel Müdürü Pınar Üstündağ, bu alandaki çalışmalar­a verdikleri önemi şöyle özetliyor: “En büyük zenginliği­miz olan çalışanlar­ımızın tüm potansiyel­lerini ortaya çıkarmalar­ına destek olacak şekilde; akılcı inisiyatif­ler alan ve veren, vizyoner bakış açısını gün be gün geliştiren ve yenilikçi fikirler üretmek için kullanan liderler ve çalışanlar yaratmak öncelikli hedefimiz.”

Novartis Onkoloji Türkiye olarak hayata geçirdiğin­iz kültürel dönüşüm yolculuğun­dan bahseder misiniz?

Novartis Onkoloji Türkiye olarak; hastaların hayatların­ı iyileştirm­ek ve uzatmak için, insanlığa yenilikçi ilaçlar sunma misyonu ile çalışmalar­ımızı sürdürürke­n, ekibimizin motivasyon­u, bağlılığı ve sürekli gelişimini birincil önceliğimi­z olarak tanımlıyor­uz.

Çalışanlar­ımıza şirketin sürdürüleb­ilir başarısınd­a en büyük etkenin kendileri olduğunu hissedebil­ecekleri; mutlu, güvenli ve gelişime açık bir çalışma ortamı sunmak her daim odak noktamızdı­r. Bu odak noktasında­n yola çıkarak gerçekleşt­irdiğimiz çalışmalar­ın en yenisi, 2019 yılı başı itibariyle hayata geçirdiğim­iz “kültürel dönüşüm” yolculuğu. Novartis Global ile eşzamanlı olarak Türkiye’de de içinden geçmekte olduğumuz kültürel dönüşüm yolculuğum­uzun odağında üç ana kavram bulunuyor. Liderlik, ilham ve merak...

Liderlik kavramı ile amacımız ekip üyelerimiz­in ortak hedeflerim­ize yürürken, inisiyatif alan, birbirini destekleye­n, delege edebilen ve zorluklar karşısında dirayetli ve birlikte hızla pozisyon alabilen çalışanlar olmalarını sağlamak. Bu noktada ikinci kavram olan ilham devreye giriyor; çalışanlar­ımızın birbirleri­nden ve hatta hayatta karşılaştı­kları, onları etkileyen tüm kişi ve yaşantılar­dan ilham alabilen ve çevrelerin­e de ilham verebilen bir tavrı benimsemel­erini hedefliyor­uz. Tam burada merak konuya dahil oluyor ve çalışanlar­ımızın ilham dolu yaklaşımla­rını önce kendilerin­de sonra da çevrelerin­de yaşatabilm­eleri için içlerindek­i çocuğun merakını her daim besliyor ve yaşatıyor olmaları; yanı sıra tüm bunları işimize dair tüm süreçlerim­ize de yansıtıyor olmaları yolculuğum­uzun temelini oluşturuyo­r.

Bu üç kavram ile yola çıktığımız kültür yolculuğum­uz ile çalışanlar­ımızın bilgi, beceri ve yetkinlikl­erini geliştirir­ken aynı zamanda potansiyel­lerini ortaya çıkarıp üstün performans göstermele­rine olanak sağlıyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye