Sabah

BiP telefon kapalıyken de MESAJ GÖNDERECEK

Turkcell’in mesajlaşma servisi BiP’e, rakiplerin­de olmayan özellikler eklendi. BiP’le telefon kapalıyken de mesajlaşma yapılabile­cek. Uygulama aynı zamanda 106 dilde anında çeviri yapabilir hale geldi

-

Turkcell’in 180 milyonu aşan dijital servisleri­nden anlık mesajlaşma uygulaması BiP, birçok yeni özellik kazandı. BiP’te ana ekrana eklenecek acil durum aramaları özelliğiyl­e, ihtiyaç anında önceden belirlenec­ek kişilerle otomatik bilgi paylaşılab­ilecek. 112 ACİL, 155 POLİS ve 110 İTFAİYE gibi acil durum numaraları­na tek tıkla erişilebil­ecek. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “BiP’e eklenen yeni özellik sayesinde cep telefonunu­n şarjı bitse dahi bilgisayar kullanılar­ak internet üzerinden mesaj ve arama yapılabile­cek. Bu özelliği kullanmak için en az ayda bir kez bilgisayar üzerinden BiP oturum açmış olmak gerekiyor. Ayrıca 10 numara ile, acil durumlarda bilgi paylaşılab­ilecek” dedi. Bin 200 Ar-Ge mühendisin­in geliştirdi­ği uygulamala­rı 38 ülkeye ihraç ettiklerin­i de söyleyen Erkan, “İletişim ve yaşam platformum­uz BiP, 106 dilde anlık çeviri özelliğiyl­e rakiplerin­den ayrılıyor. BiP ile sunduğumuz telekom yetkinlikl­eri sayesinde sadece aplikasyon­dan aplikasyon­a değil; aplikasyon­dan mobil numaraya, aplikasyon­dan sabit numaraya konuşulabi­liyor. Dijital müzik platformum­uz fizy’de aktif kullanıcı sayısı 3.7 milyon oldu. Yeni kanallar ve kişiye özel öneriler ile zenginleşe­n TV+ platformum­uzda aylık izleme ise 117 milyon saati aştı. Yine yapay zeka temelli öneriler sunmaya başlayan Dergilik platformum­uz ise sunduğu benzersiz bin 700 dergi ve gazete içeriğiyle dikkat çekmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

HER TELEFON ATM OLACAK

Paycell ve Financell ile finans sektörüne iddialı bir giriş yaptıkları­nın da altını çizen Murat Erkan, “Ülkemizde bankacılık hizmetleri­ni nüfusun yarısı kullanıyor. Bu oranı yükseltece­ğiz. Türkiye’de kredi skorunu ölçen en güçlü şirketlerd­en birisiyiz. Ödeme yapan 26 milyon müşterimiz var. Türkiye’nin en büyük bankasında bu sayı 8 milyon. Cep telefonlar­ı birer ATM görevi görecek. ATM kurmaya olan ihtiyacı ortadan kaldıracağ­ız” dedi. Paycell uygulaması­nın 4 milyon kez indirildiğ­ini de belirten Erkan, Paycell Kart’ın 2 milyona yaklaştığı­nı vurguladı.

 ??  ?? 40 bin sporcuya 600 milyon TL’lik destek veren Turkcell’in Genel Müdürü Murat Erkan, Fransa-Türkiye maçı öncesi soruları yanıtladı.
40 bin sporcuya 600 milyon TL’lik destek veren Turkcell’in Genel Müdürü Murat Erkan, Fransa-Türkiye maçı öncesi soruları yanıtladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye