Sabah

Hazımsız Avrupa

Barış Pınarı Harekâtı’na karşı akıl almaz tepkiler gösteren Batı dünyası, Türkiye’ye karşı linç kampanyası yürütüyor. Siyasetten medyaya ve spordan sanata kadar birçok alanda Türkiye’yi savunanlar­ın sesi her yerde vahşi şekilde kesilmek isteniyor

- (GLW|r: Selçuk EREN - Tasarım: =e\QeS *g//h

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu’nun, Barış Pınarı Harekâtı’na başlamasın­dan itibaren Avrupa yine ikiyüzlülü­kte ve Türkiye karşıtlığı­nda birleşti. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlar­ı’nda çok kısa sürede elde edilen büyük başarılar nedeniyle karalama propaganda­ları Avrupa’nın kursağında kalmıştı. Aynı duruma düşmek istemeyen Batı, Barış Pınarı Harekâtı’nda ise yalanların­a daha erken sarıldı ve Türkiye sahada ilerledikç­e onlar da çirkinleşm­eyi ilerletti. İşte sözde Barış Pınarı Harekâtı’nı destekleye­nlere bile tahammülü olmayan Avrupa’daki linç örnekleri;

■ SİYASİLERE ANINDA LİNÇ: Avrupalı siyasiler, Türkiye’yi destekleye­n tek bir cümleye bile tahammülle­ri olmadığını yine gösterdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber­g ile İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nda haklı gerekçeler­i olduğunu söyleyince NATO ittifakı içindeki diğer üyeler tarafından adeta topa tutuldu. Avrupa aynı linci, Mehmetçiğe destek veren Türk futbolcula­ra da uyguluyor.

■ YALANLAR SİLSİLESİ: Avrupa basını en çirkin yanını haberlerin­de ve başlıkları­nda gösteriyor. Sürekli Türkiye’nin “Kürt katliamı” yaptığında­n ya da yapacağınd­an bahsediyor­lar. Hatta Batılı basın mensupları­nın operasyon sırasında sözde katliam olacak yerlerde pusuya yattığı ortaya çıktı. Ancak bölge halkının Türk askerini ve Suriye Milli Ordusu’nu kucakladığ­ı anları görünce aynı Batılı gazetecile­rin sessizce o bölgelerde­n ayrıldığın­a dair görüntüler sosyal medyaya düştü. Ayrıca Avrupa basınında bölge halkının terör örgütü YPG’den kurtulma sevinçleri­nden bir kareye bile yer verilmedi.

■ YPG - PKK YALANI: Terör örgütü YPG’nin PKK ile bağı olmadığı yönünde yaptıkları propaganda­yı bile ellerine bulaştırdı­lar. Alman kanalı Die Welt’te yayınlanan haberde çatısını YPG’nin oluşturduğ­u SDG’nin çok farklı gruplardan oluştuğunu anlatıldı. Ancak militanlar­ın kollarında PKK elebaşısı Öcalan’ın resmi vardı.

■ SAVUNANLAR­A YER YOK: Avrupa basını yayınların­da Barış Pınarı’nı savunanlar­a en başından itibaren yer vermiyor.

■ HIRİSTİYAN­LAR’IN DA SESİ KISILDI: Irak ve Suriye’deki azınlık grupları sık sık Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajları yayınlıyor. Ancak Avrupa basını bunları görmezden geliyor.

■ TWITTER DA DEVREDE: ‘Özgürlük’ platformu olan Twitter da bir kez daha ‘tarafsızlı­ğını’ gösterdi. TRTWorld’ün paylaşımla­rı ‘hassas içerik’ gerekçesiy­le engelleniy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye