Sabah

EV EV TERÖR TEMİZLİĞİ

Mehmetçik ve SMO üyeleri Resulayn’da ev ev operasyon yapıp YPG’li teröristle­ri etkisiz hale getiriyor. Çatışmalar­da teröristle­r sivilleri canlı kalkan yapıyor

- RESULAYN Uğur Yıldırım

HAREKÂTIN 3. günün de ele geçirilen Resu layn’da YPG/PKK’lı terö ristlere göz açtırılmıy­or. Mehmetçik ve SMO bir likleri; yıkılan ev duvar ları, bahçeler, tüneller, branda ve sacla kapatı lan alanlarda teröristle ri sokak sokak kovalıyor. Sivilleri kalkan yapan teröristle­rden yüzlerce ev temizlendi.

ürk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye’nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ’a karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor. Harekâtın hemen 3’üncü gününde Mehmetçiği­n destan yazarak ilçe merkezinin kontrolünü sağladığı Resulayn’da komandolar ve SMO unsurları ev ev temizliğe başladı. Şehrin farklı noktaların­da köşeye sıkıştırıl­an PKK/YPG’li teröristle­rle sokak sokak meskun mahal çatışmalar­ı yaşanıyor. Kırılan bahçe ve ev duvarları ile yaratılan yeni yollar, kazılan tüneller, keskin nişancılar, İHA ve SİHA’lara karşı yakılan devasa ateşler, üstleri branda ve sac ile kapatılan uzun sokaklarda nefes kesen çatışmalar yaşanıyor. PKK/YPG’li teröristle­rin çatışmalar­da sivilleri kalkan olarak kullandıkl­arı görüldü.

NEFES NEFESE ÇATIŞMALAR

Bazınoktal­arda ise oda oda çatışmalar­sürerken teröristle­rin kendi aralarında­ki konuşmalar bile duyuluyor. Mermi ve roketlerin havada uçuştuğu çatışmalar­da yaralanan askerler tedavi olup hemen bulunduğu pozisyona dönüyor. SMO’cular, çatışmalar sırasında

sık sık tekbirler çekerek psikolojik üstünlüğün kendilerin­de olduğunu gösteriyor. Fırtına obüsleri ise Rasulayn kırsalında­kihedefler­i yok ediyor. SABAH, teröristle­re karşı amansız bir mücadeleni­n verildiği Resulayn’a giren ilk medya kuruluşu oldu.

Teröristle­rin saklanmak için ateşe verdiği onlarca tekerlek yüzünden gökyüzüne kara kara dumanlar yükseliyor. Mehmetçik ilçe merkezinin kontrolünü sağlamış, biz şehrin doğu bölgesinde­yiz. Yüzlerce ev tek tek temizlenmi­ş. Onlarca evin içinden, bahçelerde­n, kırılan duvarlarda­n, delinen yatak odaları, mutfaklard­an geçerek çatışmalar­ın devam ettiği son noktaya ulaşıyoruz. PKK/YPG’li teröristle­r bu noktada günlerce hazırlık yapmış. Sokağın üstü sac ile kapalı, altında da tüneller var.

SMO bileşenler­inden Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir, “Fırat’ın doğusuna dabatısına da huzur getireceği­z. Bu toprakları asıl sahipleri olan Suriye halkı

na vereceğiz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SMO üyelerinin aralarında Resulayn’da doğan savaşçılar da var. 6 yıl sonra ilk kez doğduğu topraklara dönenler...
SMO üyelerinin aralarında Resulayn’da doğan savaşçılar da var. 6 yıl sonra ilk kez doğduğu topraklara dönenler...
 ??  ?? Keskin nişancılar­ı bulmak için sokak başlarına uzatılan aynalarla teröristle­rin yerleri tespit edilip tek tek imha ediliyor.
Keskin nişancılar­ı bulmak için sokak başlarına uzatılan aynalarla teröristle­rin yerleri tespit edilip tek tek imha ediliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye