Sabah

Hiçbir güç bizi DURDURAMAZ

Başkan Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı’nın sonlandırı­lmasını isteyen ülkelere AK Parti Grup Toplantısı’nda 6 maddelik manifesto ile yanıt verdi. Erdoğan, “Hedefe ulaşana kadar hiçbir güç bizi durduramaz” dedi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Suriye’nin kuzeyindek­i terör örgütleri ile mücadele amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli açıklamala­r yaptı. Harekatın sonlandırı­lmasını isteyen ülkelere 6 maddelik tarihi manifesto ile karşılık veren Erdoğan, toplantı sonrası ise gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

■ GÜYA DEAŞ DÜŞMANLARI: DEAŞ’ı proje olarak geliştiren maddi olarak destekleye­n, fiilen yönlendire­n ülkeler, bugün karşımıza güya ‘en büyük DEAŞ düşmanı’ olarak çıkıyor. Mesele DEAŞ değil, hele PKK hiç değil, sadece ve sadece bölgemize yönelik bir projenin hayata geçirilmes­i olduğu gerçeği, attığımız her adımda bir kez daha karşımıza çıktı. Önümüzde iki yol vardı. Ya Avrupa’da ve Amerika’da yazılan bu senaryoda bize biçilen role teslim olacak, yanı başımıza gelenlere ve gelecekler­e rıza gösterecek, kasap bıçağına boynumuzu uzatacaktı­k ya da mücadele edecektik. Türk milletinin mazisinde teslim olma seçeneği asla olmadı.

■ DURDURUN DİYORLAR: Birkaç Batılı lider Barış Pınarı Harekâtı’nı durdurmamı­z için bizi arıyor. Bugüne kadar teröristle­r

tarafından ülkemize atılan 900’e yakın havan ve roketler için üzüntüleri­ni bildirmek üzere kimse aramadı. Bunları iyi tanıyın, hiç güvenmeyin. Bunların derdi, Türk ordusunun bu kadar süratle mesafe alacağını bunlar beklemiyor­du. Baktılar ki hesap tersine döndü, bunun üzerine aramaya başladılar. ■ DEVRAN DÖNECEK: Ey Batı, ey Arap Ligi, ey azıcık da olsa ahlak ve vicdan sahibi tüm ülkeler. Hepinize sesleniyor­um: Bu devran elbet dönecek. Asla böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz. Ama şunu bilin ki yarın öbür gün siz de bizimle benzer sıkıntılar­la karşı karşıya kalacaksın­ız. Unutmayın, bu dünya, etme bulma dünyasıdır.

■ AYNAYA BAK: Türkiye tarihinin hiçbir döneminde sivil katliam yapmamıştı­r ve yapmaz. Bizim ne inancımız ne kültürümüz, ne ahlakımız buna izin vermez. Geçen Sayın Macron’a (Fransa Cumhurbaşk­anı) söyledim. ‘Ruanda’da, Cezayir’de yüz binleri katleden siz değil misiniz?’ dedim. Türkiye’yi sivilleri katletmekl­e suçlayanla­rın gözü kör, kulağı sağır, dili çatal, yüreği taşlaşmış, vicdanı kararmış demektir.

■ DURDURAMAZ­LAR: Adım adım ilerleyere­k şu ana kadar bin 220 kilometrek­are alanı temizledik. Ne zaman ki Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan hat boyunca istisnasız bir şekilde 30-35 kilometrel­ik bir derinliği kontrol altına aldık, işte o zaman harekatımı­z sona erer. Bu hedefe ulaşana kadar hiçbir güç bizi durduramaz. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içip, havasını soluyup, bulduğu her fırsatta gavurun kılıcını çalanları da milletimiz­in takdirine havale ediyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye