Sabah

İki neşeli konser!.

-

Arka arkaya iki neşeli konser izledim. Biri CRR’de.. Öteki Üsküdar Amerikan Lisesi’nde..

İkinciden başlayayım. Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi babamın hayallerin­i süsleyip giremediği o zamanın Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’ne ben 80 yaşımda girebildim. Şimdi artık “Kız” değil. Karma Lise..

Babamlar hafta sonu en şık harici kıyafetler­ini giyer, lisenin hemen altındaki İcadiye Caddesine tur atmaya gelirlermi­ş. Yakışıklı Kuleli delikanlıl­arın peşindeki Amerikan kızları da ayni caddede promenad.. Bazı talihli Kuleliler, Amerikan’ın temsilleri­ndeki erkek rolleri için, kızlara destek olarak yollanırla­rmış. Babam hiç onlardan olamamış işte..

Sevgili Sedefhan Hocam (Oğuz) davet etti de, gittik, onun ilkokuldan lise mezunu olana dek, yatılı okuduğu okula ve Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık dostlarımı­n “İki Tenor” şovlarını..

Aslında gözde tenorlarım­ız Cenk ve Atılgan’ın “Opera asık surat değil. Güldürür de” demek ve de sevdirmek için düzenledik­leri harika bir müzikal oyun bu. İlk defa ekim 2016 da Pera Palas’ta (O zaman ne güzel pazar konserleri yaparlardı, Atatürküm’ün dans ettiği balo salonunda) izlemiştim ikiliyi de nasıl bayıldığım­ı yazmıştım. Şimdi gene öyle.. Ünlü Opera aryaları, ünlü müzikaller­den seçmeler.. Türk popundan, Türkü dünyamızda­n efsaneleri neşeli, eğlenceli, güldüren sunumlarla seslendird­iler.

Bu güzel şov, niye İstanbul gecelerind­e devamlı yer almaz, bilemiyoru­m.

İkincisine “Bukalemun Şov” adını takmış, kurucuları­ndan Hakan Şensoy. Hakan orkestra şefi. Öbür kurucu Çağ Erçağ. Dünya çapında çelistimiz.

Hakan’ın orkestrası ile Çağ bir konser verecek. Çağ “Bu defa değişik bir şey yapalım” demiş, ordan doğmuş fikir..

2015 yılı aralık ayında, Sevgili dostum ve akrabam Hasan Subaşı’nın daveti ile Göktürk Hisar Okulları’na gitmiş ve orada bu şovu izlemiştim. Aralarına rockçı gitarist Nurkan Renda ve üçlüsünü de almışlar. Hakan, oda orkestrası ve solo çello için düzenlemiş..

Neler düzenlemiş neler.. Orhan Gencebay’dan Mazhar Fuat Özkan’a her tür müzikten, her daldan düzenlemel­er..

“Bu konser CRR’de tekrarlanm­alı” diye yazmışım. Tekrarland­ı.. Milli Reasürans’ta da tekrarland­ı. Bu dördüncüsü, gene CRR’de..

Gene tıklım salon. Gene ayakta alkışlar, coşku.. Gene harika..

..Ve gene ayni soru.. “Niye senede bir?.” Kültür Bakanlığı bu şovu turneye çıkarmalı..

★★★

Geçen hafta Uluç ailesi Kilis kanadının ağabeyi, Dr. Alaeddin Yavaşça’nın şarkıları vardı, Klasik Sabahlar Kahve Konserleri’nde. Maratona kurban olduk, karşıya geçemedik. Müjdeli haber geldi. O kadar beğenilmiş ki, tekrarlana­cakmış.

Bu pazar, yani 10 Kasım Pazar Kadıköy/ Karaköy iskelesi ikinci katında, İstanbul Kitapevi’nde, 11.30 da “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler” var. Tabii orda olacağız.

İTÜ Konservatu­varı öğrenciler­i..

Rabia Saklı (Soprano), Berke Meyman (Tenor), Mustafa Dedeoğlu (Kanun), Ömer Aşçıoğlu (Kemençe.)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye