Sabah

TERÖRISTLE­RIN HAMILIĞINI YAPANLARI UNUTMAYACA­ĞIZ MACARISTAN TAM DESTEK VERIYOR

-

Başkan Erdoğan: Türkiye ile hesaplaşma­ya çalışılmas­ının arkasında ülkemizin Barışı Pınarı Harekâtı’ndaki başarısı var. Teröristle­r hâlâ bölgeden çıkmış değil. Türkiye’yi karşısına alma pahasına kiralık katillere kol kanat geriliyor. Hâlâ saldırı yapan teröristle­re karşı sessiz mi kalacağız!... Misliyle cevap vereceğiz ki bu mücadeleyi kazanalım

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün resmi ziyaret için gittiği Macaristan’a hareketind­en önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediğ­i basın toplantısı­nda gündemi değerlendi­rdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı:

Barış Pınarı Harekâtı Türkiye’nin gerçek dostlarını görmesi açısından önemli olmuştur. Tüm dost ülkelere teşekkürle­rimi sunmak isterim. Ülkemiz, Barış Pınarı Harekâtı’yla 8 yıllık kirli planları sadece 8-9 günde paramparça etmiştir. Ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcular, Barış Pınarı Harekâtı’ndan beri sistematik bir linç kampanyası­yla karşı karşıyadır. Teröristle­rin hamiliğini yapanları da unutmayaca­ğız. Türkiye ile hesaplaşma­ya çalışılmas­ının gerisinde ülkemizin bu başarısı vardır.

UE)A’NIN TA95I HUKUK6U=/UKTU5

Görevi spor müsabakala­rı düzenlemek olan kurumların bu sürece aynı hoyratlıkl­a dahil olmasının hiçbir amacı yoktur. Gol attıktan sonra asker selamı veren sporcuları­mızla ilgili akla hayale gelmedik eleştirile hatta dişilin soruşturma­ları yapılıyor. Bu aleni bir hukuksuzlu­ktur. UEFA’nın haksız ve siyasi tavrını reddediyor­uz. UEFA’nın bir an önce bu yanlıştan dönmesini gerektiriy­or. Türk sporcuları­n Mehmetçik’le dayanışma sergilemes­ine provokatif politik davranış nitelemesi çifte standartta­n öte aleni bir hukuksuzlu­ktur. (ABD ziyareti kararına muhalefeti­n eleştirile­rine dair soru üzerine) Müsaade etsinler de gidilmesi mi gidilmemes­i mi faydalı olur buna biz karar verelim. Sayın Akşener’in talebini doğru bulmuyorum. En zor şartlarda bile bu görüşmeler­i yapmalıyız. Şahsımla olmasa bile, burada Amerika dışı bazı ülkeleri konuşuyoru­m, bunlara da ilgili bazı birimlerim­izin elemanları­nı göndermek suretiyle, onlarla bile iplik inceliğind­e dahi olsa görüşmeler­imizi yapmak durumunday­ız. Bu konuları geniş kapsamlı değerlendi­rdik. Trump’la telefon görüşmesi sonrası gitme kararını verdim. Yüz yüze görüşmenin daha isabetli olacağı fikrinde mutabık kaldık. Bu noktada Sayın Bahçeli’nin duruşunu attığımız adımlara verdiği desteği şükranla yad etmek durumunday­ım. Çünkü gün bir ve beraber olma dayanışma günüdür.

YPG/PYD/PKK/ DEAŞ bunların 120 saat içerisinde çekildiği sözünü bize verenler şu anda bunu gerçekleşt­irmiş değil. Rusya ile mutabakatt­a da 150 saat geçti, o bölgelerde­n de teröristle­r çıkmış değil. Hala teröristle­r Suriye Milli Ordusu’na (SMO) saldırıyor. Bu sabah SMO’dan 11 şehit var. Bu mücadele sürmesin mi? Onlar bu saldırılar­ı yaparken Suriye Milli Ordusu veya bizim askerimiz sessiz mi kalsın? Tabii ki bunun cevabını misliyle hatta daha fazlasıyla vermeliyiz ki bu mücadelede­n başarıyla çıkalım.

Bağdadi’nin eşinin yanında DNA’sı doğrulanmı­ş çocuğunun da olması bizim için önemli. Sorgulama kararlılık­la devam ediyor. Bunları derinleşti­rmeliyiz ki yanlışa düşmeyelim ve Türkiye olarak bu yanlışları­n içerisinde kıvranmayı doğru bulmuyoruz.

(Kılıçdaoğl­u’nun “Türkiye’nin DEAŞ ile etkin mücadele etmiyor” sözleriyle ilgili) Kılıçdaroğ­lu hayatını yalanlar üzerine inşa etmiş biri. Bugüne kadar Türkiye’ye giriş yasağı konulan DEAŞ’lıların sayısı 76 bin. Bunu Bay Kemal bilmez. Sınır dışı edilen DEAŞ’lıların sayısı 7 bin 550, Hapishanel­erimizde 1149 DEAŞ’lı terörist var. Kılıçdaroğ­lu dürüst ol, adil ol!

 ??  ??
 ??  ?? Türkiye’nin stratejik müttefik olduğunu belirten Başbakan Viktor Orban, “Başkan Erdoğan’ın duyurusunu yaptığı (güvenli bölge) yeniden inşa projelerin­de memnuniyet­le yer alacağız. Detayların­ı dışişleri bakanları görüşecek” dedi.
Türkiye’nin stratejik müttefik olduğunu belirten Başbakan Viktor Orban, “Başkan Erdoğan’ın duyurusunu yaptığı (güvenli bölge) yeniden inşa projelerin­de memnuniyet­le yer alacağız. Detayların­ı dışişleri bakanları görüşecek” dedi.
 ??  ?? Eda IŞIK
ANKA5A
Eda IŞIK ANKA5A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye