Sabah

PKK’YA SIZ DESTEK VERIYORSUN­UZ

APSosyal İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Tomas Zdechovsky Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Aileler “Siz bu teröristle­re yüz verdikçe, onlar çocuklarım­ızı dağa kaçırıp ölüme yolluyorla­r” diyerek tepki gösterdi

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Diyarbakır’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan annelerin HDP önünde başlattığı oturma eylemi 66’ıncı gününe girdi. Erzurum’un Tekman ilçesinden gelen bir grup muhtar aileleri ziyaret etti.

Annelerin dün süpriz bir konuğu daha vardı. Avrupa Parlamento­su (AP) üyesi ve AP İstihdam ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Tomas Zdechovsky, Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında aileler, “Avrupa neden PKKYPG’ye destek veriyor. Avrupa destek verdikçe onlarda çocuklarım­ızı dağa götürüp öldürüyor. Desteğiniz­i çekin, çocuklarım­ız ölüyor. Avrupa’nın ailelere destek olup çocukların evlerine dönmesini sağlamasın­ı istiyoruz” diyerek, Zdechovsky’e tepki gösterdi.

Oğlu için evlat nöbeti tutan baba Salih Gökçe, elindeki fotoğrafı Zdechovsky’e göstererek, “Niye buraya geldiniz. Bir oğlum zorla, kandırılar­ak dağa götürüldü, bir oğlum da asker. Bunlar karşı karşıya gelirse birbirleri­ni öldürürse bunun hesabını kim verecek. Neden bizi ziyarete gelip kendinizi gösterdikt­en sonra arkanızı dönüp gidiyorsun­uz. Avrupa neden PKK’ya destek veriyor? Siz bu teröristle­re yüz verdikçe, onlar çocuklarım­ızı dağa kaçırıp ölüme yolluyorla­r. Avrupa asıl bize destek olup çocuklarım­ızın eve dönmesini sağlamalı” diyerek tepki gösterdi.

DEMİRTAŞ’LA GÖRÜŞTÜM

İstanbul Arnavutköy’de 2014’te “Bana iş buldular, işe gidiyorum” diyerek evden çıkıp dönmeyen oğlu Tuncay için eşi Fatma ile eyleme katılan baba Şevket Bingöl, şu anda tutuklu olan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile aralarında yaşanan diyalogu SABAH’a anlattı: “Arnavutköy ilçe teşkilat binasında oğlum ile birlikte 8 çocuğa günlerce teröristle­rin görüntüler­ini izletiyorl­ar. Bir süre sonra çocuklar yedikleri yemekle kendilerin­den geçiyor ve gözlerini Taksim ilçe teşkilatın­da açıyorlar. Ardından Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binasında. Buradan da önce Kobani’ye ardından Irak’ın Sincar (Şengal) bölgesine götürülüyo­r. Oğlum kaçırıldık­tan bir süre sonra İstanbul’a gelen Selahattin Demirtaş’a ulaştım. Oğlumu istedim. Bana ‘Kendi iradesiyle gitti’ yanıtını verdi. Ona ‘Sizin de çocuğunuz var, 14 yaşındaki çocuğun iradesi mi olur’, deyince korumaları beni yanından apar topar uzaklaştır­dılar.”

 ??  ?? Tomas Zdechovsky, tepkiler üzerine açıklama yapmadan “İşlerim var” diyerek aracına binip uzaklaştı.
Tomas Zdechovsky, tepkiler üzerine açıklama yapmadan “İşlerim var” diyerek aracına binip uzaklaştı.
 ??  ?? Hüseyin KAÇARSABAH
Hüseyin KAÇARSABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye