Sabah

CHP’nin kabul olmuş duası

-

Tam iki hafta önceydi. CHP Milletveki­li Veli Ağbaba, Meclis kürsüsünde­n yaptığı konuşmada, “Teröristin ağzıyla konu şanın Allah belasını ver sin” diye bağırmış, tüm CHP sıralarınd­an da “³min” sesleri yükselmişt­i.

Dua kabul oldu mu bilmem ama ‘teröristin ağzıy la konuşmaya’ çok yakın bir şey oldu. Ağababa’nın, Meclis’te ağırladığı ve yan yana basın toplantısı yaptığı “Ceren Güneş” kod adlı YPG’li terörist Özge Aydın, Resulayn’da etkisiz hale getirildi.

Aynı zamanda Türk Tabipler Birliği üyesi olan Aydın’ın sivil toplum bağlantıla­rı da incelenmel­i. Fakat Meclis çatısı altında CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından ağırlanıp kürsü verilmesi büyük bir skandaldı. Gerçi CHP’nin terör örgütlerin­i meclis te ağırlaması­na tek örnek bu değildi. Mayıs ayında da, Meclise saldırı yapmak üzere gelen iki DHKP-C’li

teröristin, CHP İstanbul millet vekili Mahmut Tanal tarafın dan msafir olarak kabul edil

diği ortaya çıkmıştı. Teröristle­r, Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevli lerinin müdahalesi sonu cu etkisiz hale getirilmiş ti. Üzerlerind­en bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem çıkmıştı. Diyeceksin­iz ki ‘nerden bilecekti?’ Söyleyelim: Yakalanan DHKP-C terör örgütü üyesi Mulla Zincir hakkında terör örgütü propaganda­sı yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet ve hakaret suçlarında­n 5 adet açık ceza dava dosyası bulunuyord­u. Diğer terörist Eylem Yücel ise ‘Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetle­rde Bulunmak’ suçundan Kocaeli/Kandıra Cezaevi’nde bir süre tutuklu kalmıştı. Ayrıca hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü pro pagandası yapmak, görevi yaptırma mak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürü yüş kanununa muhalefet” suçlarında­n 13 adet açık ceza dava dosyası ve aranma kaydı bulunuyord­u.

Terörist cenazesine katılan CHP milletveki­lleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze İlgezdi’nin yanı sıra, daha yeni FETÖ’den mahkum olmuş Eren Erdem’in CHP Grup toplantısı­nda alkışlarla karşılanma­sını da hatırlarsa­k, CHP’nin terör örgütleriy­le yakın temasının bilinçli bir tercih olduğunu görmek mümkün. O yüzden bu yazıyı yazarken, “Kime ne dert anlatıyoru­z?” diye düşünmüyor da değilim.

 ??  ?? +LOkO K$3/$1
+LOkO K$3/$1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye